Connect with us

Vedete

George Dalaras: „Cant pentru a da sens propriei mele existente”

George Dalaras, cel mai bine vandut artist din istoria muzicii grecesti, supranumit „Bruce Springsteen al Greciei”, cel a carui cariera de peste 40 de ani l-a transformat intr-o adevarata legenda, a marturisit intr-un interviu pentru publicatia britanica „Evening Standard” ca pentru el muzica „a fost un destin”.

Cea mai mare vedeta a muzicii grecesti contemporane, cu care publicul din Romania se va putea intalni pe 5 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului, la concertul „Dalaras Classics” organizat de Vreau Bilet a povestit pentru publicatia britanica momente dureroase ale vietii sale de familie. „Mama mea s-a opus din rasputeri sa urmez o cariera muzicala. Nu voia sa am de-a face cu muzica sub nicio forma”, a povestit cantaretul. Aceasta atitudine a mamei lui Dalaras a pornit mai degraba din faptul ca tatal artistului, cantaret de renume si el, ii parasise cand acesta era foarte mic. Refuzul de a avea legatura cu orice amintea de tatal sau a insemnat traversarea unor perioade foarte dificile. „Aceia au fost ani foarte grei, dar pana la urma muzica s-a dovedit a fi pentru mine un destin. Dragostea pentru cantec a invins in cele din urma”, spune George Dalaras.

 

Cantaretul care a urcat pe scena alaturi de artisti precum Sting, Paco de Lucia sau Al di Meola a reusit tot prin intermediul muzicii sale sa isi reuneasca familia: „Ca muzician inca de la o varsta foarte frageda, am fost influentat de rebetika, blues-ul grecesc – este stilul pe care il practica tatal meu. Insa am foarte aproape de suflet si cantecele specifice Asiei Mici, zona de origine a mamei mele. Pe amandoua le veti regasi in muzica mea”, marturiseste Dalaras.

Unul dintre cei mai neobositi promotori ai muzicii grecesti pe tot globul, George Dalaras tine sa sublinieze faptul ca legatura dintre el si muzica este extrem de personala. „Intotdeauna am considerat ca muzica nu poate fi o afacere. Ea este mai degraba un proces care are legatura cu sufletul. Poate ca unii o considera un mijloc de comunicare, insa eu cant pentru a da sens propriei mele existente”, mai spune Dalaras.

Cel mai bine vandut artist al Greciei recunoaste ca iubeste si respecta muzica buna, indiferent de gen. „Am urechea indreptata si catre vest, asa incat cant si balade rock sau new wave, in colaborare cu muzicieni ai scenei contemporane muzicale grecesti. Ar fi o greseala sa omit sa vorbesc despre dragostea mea pentru baladele mediteraneene, flamenco si fado, dar si pentru muzica latino-americana. Insa, bineinteles ca daca as fi fortat sa aleg un singur gen acesta ar fi rebetika – pentru ca este in sangele meu”, mai spune Dalaras.

Cantaretul cu peste 15 milioane de albume vandute in toata lumea gratie vocii sale speciale si calitatilor de instrumentist va aduce si pe scena bucuresteana cele mai iubite hituri ale sale, in „Dalaras Classics”, concert organizat de Vreau Bilet si cu sprijinul Uniunii Elene din Romania.

Biletele pot fi procurate online de pe www.vreaubilet.ro si de la Libraria Mihai Eminescu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top