Connect with us
artisti-03092015

Vedete

Top 5 artisti ale caror creatii au devenit cunoscute la nivel mondial, dar ei nu

Printre artisti circula mereu teoria ca arta si banii nu fac casa buna. Dar oare cum te simti dupa ce munca ta este recunoscuta pe plan mondial iar tu ramai in anonimat toata viata si fara bani?

Iata care sunt artistii despre care nu am auzit, dar ale caror creatii le cunoastem cu totii!

1. Semnul Smiley

Sursa foto: vice.ro

Sursa foto: vice.ro

Inventat in anii ’60, celebrul semn smiley este cunoscut de toata lumea. Il folosim aproape zilnic in comunicarea digitala. Dar cel care l-a inventat a fost Harvey Ball pentru a-si motiva colegii de la locul de munca. Smiley-ul galben pe care il cunoastem cu totii a fost realizat de artist in doar 10 minute, iar suma pe care a primit-o pentru celebrul desen a fost aproape infima, 45 de dolari americani.

CITESTE SI: TOP 5 CUPLURI DE CRIMINALI CARE AU SOCAT INTREAGA LUME

2. Instrumentalul de la celebra piesa a lui Michael Jackson ,,Beat it!”

Sursa foto: vice.ro

Sursa foto: vice.ro

Eddie Van Halen a fost cel care a creeat coloana sonora de la celebra melodie a lui Michael Jackson. In perioada respectiva Michael nu era atat de cunoscut si nimeni nu s-ar fi gandit cati bani va face melodia sau ca va deveni un hit cantat si ascultat de toata lumea. Tot ce i-a ramas lui Van Halen a fost un bax de bere.

3. Arta din bete de chibrit

Sursa foto: soridapress.ro

Sursa foto: soridapress.ro

In vremea comunismului Sorin Danciu realiza lucrari din bete de chibrit. In perioada respectiva pana si Nicolae Ceausescu i-a cumparat lucrarile. Acum insa, lumea l-a uitat total.

4. Logo-ul AC/DC

Sursa foto: vice.ro

Sursa foto: vice.ro

Celebrul logo sub forma de fulger al trupei rock AC/DC a fost realizat de Gerard Huerta in 1977. Initial desenul trebuia folosit doar pe coperta albumului ,,Let there be rock”. Impactul la public a fost atat de mare si de bine primit incat managerii trupei rock au hotarat ca acest semn sa devina logo-ul AC/DC.

5. Logo pentru o faimoasa companie producatoare de incaltaminte sportiva

Sursa foto: oregonlive.com

Sursa foto: oregonlive.com

Unul dintre cele mai celebre brand-uri din domeniul sportiv a platit pentru logo-ul celebru doar 35 de dolari. Artista Carolyn Davidson era studenta la design in anul 1971 cand a realizat celebrul semn sub forma de ,,vazut”.

Tu ce parere ai despre acei artisti carora nu li s-au recunoscut meritele?

Sursa foto: www.miamiartdistrict.net

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top