Connect with us
Zsa Zsa Gabor a murit duminică la vârsta de 99 de ani. Actrița era cunoscută pentru frumuseţe, eleganţă dar şi pentru cele nouă căsnicii,

Vedete

Zsa Zsa Gabor a murit. Legenda hollywoodiană avea vârsta de 99 de ani

Actrița de origine maghiară Zsa Zsa Gabor a murit duminică după-amiaza la vârsta de 99 de ani. Actrița este o legendă a Cetății Filmului, fiind cunoscută pentru frumusețea și eleganța sa. Gabor este celebră și pentru cele nouă căsnicii, una dintre acestea fiind cu fondatorul lanțului hotelier Hilton. Zsa Zsa Gabor s-a născut în Ungaria și a emigrat în Statele Unite după izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

Actrița a murit în propria locuință, în urma unui atac a de cord, a relatat agentul ei, Edd Lozzi. Zsa Zsa Gabor ar fi împlinit 100 de ani în luna februarie.

Actrița este cunoscută pentru personalitatea și frumusețea sa izbitoare, dar și pentru cele nouă căsnicii. Aceasta a fost și soția fondatorul lanţului internaţional de hoteluri, Conrad Hilton.

Gabor s-a căsătorit prima dată la doar 20 de ani, cu diplomatul turc Burhan Asaf Belge. Ultima căsătorie a avut=o la vârsta de 70 de ani,cu cetăţeanul american de origine germană, Frederic Prinz von Anhalt. Acesta era celebru pentru că a plătit-o pe prinţesa Marie-Auguste von Anhalt pentru a-l adopta în 1980.

Zsa Zsa Gabor a avut o lungă carieră la Hollywood, deși nu s-a numărat niciodată printre favoritele criticilor. Actrița a jucat în 41 de filme de-a lungul unei cariere de 44 de ani. S-a remarcat prin prestațiile din filmele ”Moulin Rouge” şi ”Lili”.

”Poate sunt un caracter, dar nu vreau să devin o actriţă specializată în caractere”, a declarat Zsa Zsa Gabor în anii ’70, atunci când a început să refuze roluri figurante în filmele de la Hollywood.

Zsa Zsa Gabor a murit în urma unui atac de cord

Actrița a avut un foarte mare succes în aparițiile televizate, mai ales după ce a recunoscut că îi strigă pe toţi oamenii pe care îi întâlneşte ”dragă”, cu un puternic accent unguresc. De asemenea, ea glumea pe seama celor nouă căsnicii și pe opulența din propria viață.

”Sunt o gospodină minunată. De fiecare dată când părăsesc un bărbat, eu îi păstrez casa”, a declarat la un moment dat actriţa maghiară.

În ultimii ani, Zsa Zsa Gabor a avut numeroase probleme de sănătate. În 2002 ea a fost implicată într-un accident de mașină care a lăsat-o parțial paralizată. Ea a supraviețuit și în urma a două accidente vasculare, din 2005 și 2007.  Actriței i-a fost amputat piciorul drept deasupra genunchiului, în 2011, după o infecție puternică care îi periclita viața.

Zsa Zsa Gabor s-a născut în Ungaria, într-o familie de evrei înstăriți. În 1936, ea a reușit să câștige concursul Miss Ungaria. După izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Zsa Zsa a fugit în Statele Unite împreună cu cele două surori ale sale, Magda și Eva.

La scurt timp după sosirea în America, Eva a început să lucreze ca actriță iar Zsa Zsa s-a căsătorit cu Conrad Hilton.  Zsa Zsa s-a căsătorit cu ”adevărata ei iubire”, actorul britanic George Sanders în 1949. Însă nici această relație nu a durat iar după divorț, Sanders s-a căsătorit cu sora actriței, Magda.

Citește și: Alan Thicke, interpretul rolului principal din sitcomul ”Growing Pains”, a murit

Zsa Zsa Gabor a murit duminică după amiaza, la vârsta de 99 de ani, în urma unui atac de cord.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top