Connect with us
Sunt sute de turiști români blocați în Turcia, pe aeroporturile din această țară, ca urmare a anulării unor zboruri.

Știri

Sute de turiști români, blocați pe aeroporturile din Turcia

Sute de turiști români care se întorc din destinațiile exotice asiatice în care și-au petrecut vacanțele de Revelion sunt blocați pe diverse aeroporturi din Turcia.

Situația vine ca urmare a anulării unor zboruri. Agențiile de turism spun că fac tot ce e posibil pentru a-i aduce pe români în țară, în condițiile care unii dintre ei se află în partea de est a Turciei, aproape de zona de conflict din Siria.

“Paralela 45 mai are 12 turişti români în Turcia, am avut 80, dar aceia s-au întos deja în ţară. Şi cei 12 se vor întoarce cât de curând în ţară”, a spus şeful ANAT şi proprietarul Paralela 45, Alin Burcea, pentru News.ro.

ANAT nu are o estimare în ceea ce priveşte numărul total al turiştilor blocaţi în Turcia.

Citește și: Cum sunt protejați de ger câinii maidanezi din Turcia- GALERIE FOTO

Agenţia de turism online Paravion are peste 200 de pasageri blocaţi în Turcia, de diferite naţionalităţi.

“Cred că avem mai mult de 200 de pasageri, de diferite naţionalităţi, afectaţi de anularea curselor Turkish Airlines. Cei care au zboruri cu escală au primit cazare din partea companiei şi aşteaptă să fie rerutaţi. Lucrăm împreună cu toate companiile să găsim variantele cele mai rapide pentru rerutare”, a declarat miercuri, pentru News.ro, directorul general al Paravion, Remus Vişan.

Români blocați în Turcia: Unii dintre ei sunt aproape de Siria

Agenţia Alltur are turişti blocaţi de câteva zile în Gaziantep, un oraş din estul Turciei cu o populaţie majoritar kurdă, situat aproape de graniţa cu Siria.  Circa 100 de români sunt în această situaţie.

Turiştii au fost cazaţi într-un hotel şi aşteaptă veşti de la autorităţile române. Ei au luat legătura cu Ambasada României din Ankara, iar autorităţile de la Bucureşti au fost şi ele sesizate. Deocamdată, însă, nimeni nu a găsit o soluţie.

Chiar dacă nu există date centralizate, numărul românilor blocaţi în Turcia este de câteva sute, posibil chiar o mie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top