Turcia: Tarom si MAE trimit un avion in Istanbul pe aeroportul Ataturk pentru a repatria romanii

16.07.2016
Turcia: Tarom si MAE trimit un avion in Istanbul pe aeroportul Ataturk pentru a repatria romanii

UPDATE: Cursa TAROM Istanbul Bucuresti va decola de pe Ataturk la ora 02:15.

MAE transmite ca sunt facute demersuri pentru trimitea la Istanbul a unei aeronave TAROM, in regim de cursa umanitara, cu toate costurile asigurate de minister, pentru a-i prelua pe romanii blocati in aeroportul Ataturk si care nu au prins loc in aeronava care va decola in jurul orei locale 16.25.

Tarom pune la dispozitie o adresa de email si numere de telefon pentru a informa pasagerii

Mesaj important pentru pasagerii din Turcia: Va rugam sa apelaţi numerele de telefon 00902124653777/00905334353477 sau email camelia.enescu@gmail.com pentru informaţii privind cursele TAROM. Mulțumim! a scris Tarom pe Facebook.

Echipele consulare MAE din Sofia au oferit asistenta pentru mai bine de 35 de autovehicule cu cetateni romani care au tranzitat granita turco-bulgara, informeaza ministerul, alte echipe consulare aflandu-se pe aeroportul Ataturk, din Istanbul, pentru a-i ajuta pe cei aproximativ 200 de romani blocati acolo.

„Cele doua echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei Romaniei la Sofia continua sa acorde asistenta la doua dintre punctele de frontiera terestra cu Turcia cu cel mai intens trafic, facilitand pana in prezent tranzitul a peste 35 de autovehicule cu cetateni romani. Echipele mobile ale Consulatului General al Romaniei la Istanbul, aflate in Aeroportul International Atatürk, ofera asistenta cetatenilor romani aflati in incinta acestuia. Pana la acest moment, in punctele de intalnire stabilite in aeroport s-au prezentat aprox. 200 de persoane”, informeaza MAE.

Oficialii reamintesc ca punctele de intalnire pentru cetatenii romani au fost stabilite in doua locatii– zona de check–in la poarta G17, iar in zona de tranzit – in proximitatea ghiseului central de informatii, langa Cafe Nero si Magazinul Old Bazaar.

La ora 16.25 (ora locala) va pleca spre Istanbul cursa regulata operata de compania TAROM, returul spre Bucuresti fiind preconizata pentru ora 18.35 (ora locala). Prin aceasta cursa se va repatria un numar de 131 de cetateni romani, printre care si pasagerii cursei TAROM de dimineata, care a fost anulata.

Suplimentar, urmare demersurilor complexe ale Celulei de criza a Ministerului Afacerilor Externe, este in curs de organizare un zbor umanitar al companiei TAROM, costurile aferente fiind suportate din fondul special prevazut in bugetul MAE pentru gestionarea situatilor de criza.

MAE nu precizeaza ora la care aceasta cursa va decola din Istanbul, insa, potrivit unor cetateni romani care se afla pe aeroportul Ataturk si care au intrat in legatura cu posturile de televiziune din Romania, echipa consulara de pe aeroport i-a informat ca vor putea pleca spre casa in jurul orei 2.00.