Connect with us
tehnologii-14092015

Știri

Tehnologii medicale care iti pot salva viata

De-a lungul timpului cercetatorii au dezvoltat anumite tehnologii medicale ce ne pot salva viata in momente cu adevarat critice.

Este important sa intelegem ca oamenii de stiinta dezvolta periodic tehnologii menite sa ne salveze viata. Daca aceste inventii vor ajunge in spitalele din intreaga lume, se vor dezvolta posibilitati impresionante de a schimba modul in care ne vindecam de anumite boli care in prezent pot parea foarte complexe.

Iata un top al celor mai inovatoare tehnologii ale momentului!

1. Pielea sintetica

Atunci cand medicii se confrunta cu rani deschise, odata ce indeparteaza bacteriile, acestia sunt nevoiti sa acopere carnea. In majoritatea situatiilor, atunci cand rana este destul de mare, aceasta nu poate fi inchisa normal.

Prin utilizarea de colagen extras din piele, doctorii pot determina cresterea unei noi pieli, dandu-i un cadru in care sa se extinda. Spre fericirea tuturor, acest colagen miraculor poate fi extras si crescut dintr-o varietate de surse: pielea donata, preputuri de copii, organe de mamifere sau piele de reptile.

Colagenul poate fi combinat cu argintul, care este un antibiotic natural. Acest tratament inovator poate duce la o vindecare rapida si eficace a pielii.

CITESTE SI: TOP 3 REMEDII DIN MEDICINA ALTERNATIVA CARE CHIAR FUNCTIONEAZA

2. Nanocutiile

Nanocutiile sunt cuburi mici de aur care au capacitatea de a transporta medicamentele in zone precise ale corpului. Cercetatorii din cadrul Universitatii Washington din St Louis sunt cei care le-au inventat. Cutiile se deschid si imprastie continutul numai in cazul in care sunt expuse la lumina. Acest proces se va realiza cu ajutorul unui laser. Astfel, in cazuri de infarct micoardic sau alte boli care necesita o interventie rapida, medicamentele pot salva viata pacientului.

3. Regenerarea nervilor

In prezent, cresterea leziunilor medulare reprezinta o problema majora in medicina moderna. Crearea unui tesut cicatricial in jurul tesuturilor deteriorate ale sistemului nervos central poate impiedica nervii sa se vindece si sa-si reia functiile. Cercetatorii din cadrul Georgia Tech au inventat o enzima carei nu ii scade sensibilitatea termic, astfel incat aceasta sa poata ramane in organism intr-un mod eficient pret de mai multe saptamani.

Credeti ca noile tehnologii ar ajuta sufiecnt de mult sistemul medical actual?

Sursa foto: cronicadefalticeni.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top