Connect with us

Știri

Teste grile la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019. Decizie de ultimă oră

Introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională s-a amânat cu un an. Sindicatele din învăţământ, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi şi Consiliul Naţional al Elevilor au susţinut amânarea cu un an, în schimb au fost profesori de română care au contestat introducerea grilei la română.

După încheierea consultărilor organizate la sediul Ministerului Educației Naționale, Rovana Plumb va susține o declarație de presă.

„Eu am solicitat această consultare, pentru că e o decizie pe care o luăm şi care trebuie să vină în sprijinul copiilor, părinţilor, sistemului educaţional. Trebuie să fie fundamentată şi să ţină cont de părerile tuturor factorilor implicaţi.

De aceea, am şi retras de pe site ce s-a publicat ieri. Aşa mi se pare normal. Am solicitat această consultare pentru a auzi toate opiniile de la toţi factorii implicaţi şi apoi să luăm o decizie, care va fi comunicată la ora 14.00, la declaraţiile pe care le voi face”, a spus Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei.

Întrebată ce mesaj are pentru elevii care se pregătesc pentru examenele naţionale, Rovana Plumb a răspuns: “Elevii să aştepte până mâine. Asta este rugămintea. Vrem să luăm decizii bune care să vină în sprijinul lor, pentru că şi noi am trecut prin examene. Necesită o perioadă de pregătire aceste examene, se trece prin perioade sau stări emoionale şi elevii trebuie să ştie la ce se aşteaptă, la fel şi părinţii”, a spus Rovana Plumb.

Citește și: Schimbare la Bacalaureat și Evaluare Națională. Ce subiecte vor avea elevii

„Întâlnirea are ca obiect găsirea celor mai bune soluții, astfel încât noile tipuri de subiecte să ofere o evaluare obiectivă a cunoștințelor candidaților, în concordanță cu programa școlară și cu prevederile legale în vigoare.

În procesul de elaborare a modelelor de subiecte pentru examenele din anul 2019 va ține cont și de opiniile rezultate în urma acestei consultări. Ulterior, noile modele de subiecte vor fi postate pe site-ul subiecte.edu.ro.” a anunțat ministerul Educației.

Anunțul despre subiectele grilă a revoltat opinia publică

Anunțul că se vor introduce subiecte grilă în prooporție de 40% la Evaluarea Națională și Bacalaureat chiar din acest an școlar a uimit opinia publică.

Reprezentanți ai elevilor, dar și ai părinților, se opun categoric acestei măsuri, mai ales că au fost anunțate cu doar 8 luni înainte de probe.

Propunerea de a introduce testele grijlă la Bacalaureat și la Evaluarea Națională îi aparține fostului ministru al Educației, Valentin Popa.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top