Connect with us
Tinerii pot primi teren gratuit pentru casă de la primărie. Ce trebuie să facă tinerii pentru a intra în posesia terenurilor gratuite.

Știri

Tinerii pot primi teren gratuit pentru casă, de la primărie. Care sunt condițiile

Tinerii pot primi teren gratuit pentru casă, de la primărie. Așa sună o lege propusă de un parlamentar PMP. Proiectul presupune ca primăriile să achiziționeze terenuri pe care ulterior să le acorde gratuit tinerilor care vor să-și construiască o casă.

În esență, acest proiect este o modificare a unui act normativ care deja există. Însă, de cele mai multe ori nu se poate aplica.

Cum pot primi tinerii teren gratuit pentru casă de la primărie

Parlamentarii vor să schimbe legea în favoarea tinerilor. Schimbarea legii se referă în special la situația actuală, pentru că terenurile disponibile sunt foarte puține. Astfel, parlamentarii vor să dea posibilitatea primăriilor să achiziționeze terenuri de la terțe persoane, să facă schimburi de teren sau să le primească donații.

„Odată construită locuinţa, evident că la bugetul comunităţilor locale se adună mai mulţi bani, din impozitele pe proprietate. Copiii noştri care au plecat în alte ţări se vor întoarce înapoi. În plus, e posibil ca o parte dintre ei să înfiinţeze mici afaceri.”, spune Gabi Ionaşcu, senator PMP, potrivit Digi 24.

Referitor la situația existentă, deși proiectul este unul bun, viceprimarul Timișoarei este sceptic. Farkas Imre spune că doar în Timișoara cererile ajung acum la 208, în timp ce primăria dispune de doar 128 de terenuri.

„Terenurile noastre care sunt eligibile să poţi să şi construeşti pe ele, să ai şi condiţii normale să faceţi un cartier, sunt foarte puţine din păcate. Acuma primaria să investească într-un teren unde să dea tânărului, nu ştiu exact cum o sa se poată face asta,” precizează Farkas Imre, viceprimarul Timişoarei.

Citește și: Teren gratuit pentru casă din partea statului. Ce trebuie să faci pentru a-l obține

Legea existentă în prezent se adresează tinerilor între 18 şi 35 de ani. Aceştia pot primi un teren în suprafaţă de până la 500 de metri pătraţi pentru a-şi construi o locuinţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top