Connect with us
Toni Greblă, noul secretar general al Guvernului. Ce probleme cu legea a avut

Știri

Toni Greblă, noul secretar general al Guvernului. Ce probleme cu legea a avut

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată luni în Monitorul Oficial.

De asemenea, prim-ministrul a dispus eliberarea din funcţia de şef al SGG a Andreei Lambru.

Aceasta  a fost numită secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică seara, că propunerea privind nominalizarea fostului judecător de la Curtea Constituţională Toni Greblă pentru funcţia de secretar general al Guvernului a fost făcută de premierul Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a precizat, la Antena 3, că luni se va „oficializa” nominalizarea lui Toni Greblă

„Doamna prim-ministru mi-a zis, săptămâna trecută, că şi-ar dori ca pe acest post (de secretar general al guvernului-n.r. ) să-l propună pe domnul Toni Greblă, dacă acceptă.

Eu am spus că o să-l sun pe domnul Toni Greblă şi o să-i spun dorinţa asta, am sunat, ne-am şi văzut, am avut şi o discuţie cu doamna prim-ministru şi am înţeles că mâine se întâmplă, mâine se oficializează. Eu cred că soluţia găsită de doamna prim-ministru este o soluţie foarte bună.

Eu îl ştiu pe domnul Toni Greblă de când era în partid, senator, e un om foarte bine pregătit şi e un om de foarte mare valoare”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Toni Greblă, achitat recent de Instanța Supremă

Greblă a fost senator PSD, apoi judecător la Curtea Constituțională

Toni Greblă a fost achitat acum 4 luni de ICCJ, fiind trimis în judecată de DNA în septembrie 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (trei infracţiuni), din care una în formă continuată,

Efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată.

Decizia ICCJ nu este definitivă.

Citește și: Dragnea anunță remaniere în Guvern. Ce miniștri vor pleca

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top