Connect with us
Tragedie în Mina Livezeni! Un miner a murit după ce a fost strivit de o piesă de 150 de kilograme

Știri

Tragedie în Mina Livezeni! Un miner a murit după ce a fost strivit de o piesă de 150 de kilograme

Un miner în vârstă de 41 de ani de la Mina Livezeni şi-a pierdut viaţa, miercuri, după ce un corp de 150 de kilograme i-a căzut în cap în timp ce transporta material pentru punerea în funcţiune a unui abataj mecanizat.

Purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate a declarat pentru News.ro că minerul decedat avea o vechime de 18 ani în domeniu.

„Un miner în vârstă de 41 de ani, cu 18 ani vechime în domeniu, a fost declarat decedat, după manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră.

Bărbatul a fost surprins de căderea unui corp de aproximativ 150 de kilograme, în timp ce transporta material pentru punerea în funcţiune a unui abataj mecanizat. A fost lovit în zona cervicală. Accidentul a avut loc la Panoul 5, stratul 13, orizont 100”, a declarat Istrate.

Citește și: Accident în Budapesta, cu microbuz românesc. Sunt nouă români care și-au pierdut viața

O echipă de inspectori ITM se află în mină şi cercetează locul pentru a afla despre ce obiect este vorba.

Te-ar putea interesa și: ACCIDENT la mina Lupeni! Trei mineri sunt dați dispăruți sub malul de pământ

UPDATE 15:15  Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean că în subteran au fost prinşi trei oameni, iar la această oră nu se ştie care este situaţia lor.

„S-a produs o surpare în abatajul frontal, panoul 7 din sectorul 2 al Minei Lupeni, iar acolo au fost prinşi trei oameni. Nu ştim la momntul de faţă situaţia lor. Conducerea minei şi echipele de salvatori vor intra şi vor încerca să ajungă la ei în cel mai scurt timp, cu speranţa că vor fi găsiţi în viaţă”, a spus liderul sindical.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că în subteran se aflau la acel moment 14 mineri, iar 11 au reuşit să iasă. Ceilalţi trei au fost daţi dispăruţi, iar la această oră se intervine pentru salvarea lor.

Petcu a spus că urmează să plece la Mina Lupeni

O galerie s-a surpat la mina Lupeni din Hunedoara pe 5 octombrie 2017. Trei persoane au rămas prinse sub pământ. Echipele de salvare intervin la fața locului. Accidentul a avut în jurul orei 14.

Tavanul unei galerii a cedat, iar trei persoane au fost prinse în subteran. Echipele de salvatori și conducerea exploatării au intrat în mină, a spus la Digi24 Darius Câmpean, președintele sindicatului „Muntele”.

El a precizat că surparea s-a produs la o adâncime de circa 500 de metri. Citește continuarea AICI.

Foto: replicahd.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top