Connect with us

Știri

Tragedie în Munții Bucegi. Mai mulți turiști au fost surprinși de avalanșă, o persoană a murit

O avalanșă care s-a produs duminică pe Valea Morarului din Bucegi a făcut o victimă. Salvamontiştii vor întrerupe căutările altor persoane care ar fi putut fi surprinse de avalanşă pe Valea Morarului din Bucegi, întrucât întunericul nu le permite să facă o evaluare corectă şi continuă a factorilor de risc din zonă.

Căutările vor continua luni dimineaţă şi tot atunci va fi coborât şi trupul victimei de pe munte, se precizează pe pagina de facebook a Salvamont România.

O persoană a murit în urma avalanşei în Bucegi

„Salvamontiştii din Buşteni intervin în aceste momente pe Valea Morarului unde o avalanşă a produs cel puţin o victimă. Un grup de turişti a descoperit într-o avalanşă scursă o persoană care nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare”, se arăta duminică după-amiază într-o postare pe pagina facebook a Salvamont România.

Citește și: Accident cumplit!17 persoane au murit în urma ciocnirii a două autobuze

Conform sursei citate, salvamontiştii începuseră cercetarea întregii zone pentru a identifica dacă mai sunt şi alte persoane surprinse de această avalanşă.

„Pericolul de avalanşă se menţine în întreaga zonă montană, existând depuneri mari de zăpadă aduse de vânt, în special în zona văilor”, a mai precizat Salvamont România.

În luna aprilie 2017, doi copii și-au pierdut viața în urma unei avalanșe. Printre cei doi se afla și campioana Dor Geta Popescu

Doi copii au murit după ce au fost surprinși de avalanșă în munții Retezat, în zona Bucura. Copiii făceau parte dintr-un grup de cinci turiști.

Decesul celor doi a fost confirmat de secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a spus că este posibil să fie trimis un elicopter la locul tragediei. Celelalte trei persoane sunt în afara oricărui pericol, a mai spus acesta.

În munții Retezat a nins abundent, iar stratul de zăpadă atinge 50-60 de centimetri. La fața locului acționează echipaje de la ISU, Salvamont și Jandarmeria montană.

Riscul de avalanșă în Munții Retezat este, de ieri, la nivelul maxim. De mâine, ninsorile revin în zona montană înaltă, anunță meteorologii.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top