Connect with us

Știri

TRAGEDIE la o uzină chimică din Cehia! Cinci români au murit pe loc. Mesajul președintelui Iohannis:

Încă două dintre victimele exploziei produse la uzina chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

„Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment”, a informat MAE printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Ancheta declanşată de autorităţile cehe privind explozia de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou este în curs de desfăşurare.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români, precizează MAE.

Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor celorlalţi doi cetăţeni români decedaţi.

MAE îşi exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieţi omeneşti şi transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate. Și președintele României, Klaus Iohannis, a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Explozie la o uzină petrochimică! Cel puțin șase oameni au murit

O explozie s-a produs joi la o uzină petrochimică din Cehia. Un prim bilanț anunță cel puțin 6 morți și mai mulți răniți, relatează AP.

Vladimira Kerekova, purtătoarea de cuvânt a pompierilor regionali, a declarat că un număr nespecificat de persoane a fost rănit în explozia produsă joi, potrivit nytimes.com.

Fabrica Synthos este situată în orașul Kralupy nad Vltavou, la nord de Praga.

Un alt purtător de cuvânt al pompierilor, Petr Svoboda, a declarat că nu există pericol de explozii ulterioare la fața locului. El a mai spus că cel puțin doi dintre cei răniți au fost transportați la un spital.

CITEȘTE ȘI: Incendiu puternic pe platforma fostei rafinării Astra! De la ce a pornit totul

ACCIDENT GRAV în Olanda! Cinci români au murit pe loc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top