Connect with us
Tribunalul București a aprobat cererea RADET de intrare în insolvență

Știri

Tribunalul București a aprobat cererea RADET de intrare în insolvență

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti de intrare în insolvenţă şi a desemnat administratorul provizoriu. Solicitarea a fost înregistrată în 23 octombrie şi a fost judecată miercuri.

Instanţa a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei RADET şi a desemnat ca administrator provizoriu societatea Rominsolv SPRL. Decizia poate fi contestată în şapte zile de la comunicare.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, în 21 septembrie, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET, iar Consiliul de Administraţie al regiei a luat act în 22 septembrie de decizia CGMB.

La Tribunalul Bucureşti a mai fost înregistrat, în 23 septembrie, un dosar în care importatorul şi distribuitorul de izolaţii termice şi tehnologice, produse abrazive şi consumabile pentru sudură Q. Euro Soft SRL din Bucureşti a solicitat insolvenţa RADET.

Reamintim că și ELCEN a intrat în insolvență. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a apreciat că aceste două societăți aveau nevoie de acest demers.

Firea susţine că RADET şi Elcen aveau nevoie să intre în insolvenţă.

“Erau supuse sub amenţări economice şi din partea Distrigaz sau Romgaz cu scăderea presiunii la gaze. (…) Luni cele două companii vor merge la instanţă. De luni, fluxul economic va decurge normal atât pentru cetăţeni, cât şi pentru companiile racordate la acest sistem de termoficare”, a spus Firea, în urmă cu o săptămână la B1 TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top