Connect with us
Tudorel Toader respinge îngrijorările CSM, după declarațiile de marți seara

Știri

Tudorel Toader respinge îngrijorările CSM, după declarațiile de marți seara

Disputa dintre Ministrul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii continuă. În ultimele trei zile, Procurorul General Augustin Lazăr și Ministrul Justiției Tudorel Toader și-au transmis mai multe mesaje prin intermediul unor comunicate sau prin intermediul unor conferințe de presă.

Secţia pentru procurori s-a declarat îngrijorată de declaraţiile lui Tudorel Toader conform cărora Ministerul Public s-a îndepărtat de la rolul său constituţional.

Citește și: Augustin Lazăr, criticat de Tudorel Toader. Precizările făcute de Ministrul Justiției

Un comunicat al CSM susţine că „se acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal”. Sunt afirmaţii grave la adresa justiţiei din România, care pun la îndoială credibilitatea Ministerului Public, se spune în acelaşi comunicat.

„Secţia pentru procurori a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora <>.

Aceste declaraţii care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România.

Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii cu caracter general sunt de natură a pune la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public”, transmitea marţi Secţia pentru procurori a CSM.

Citește și: Ministrul Justiției, prima reacție după declarațiile lui Augustin Lazăr: „Voi anunța…”

Miercuri dimineață, Ministrul Tudorel Toader a scris un mesaj pe Facebook în care dezavuează îngrijorarea Consiliului Superior al Magistraturii.

„Îngrijorarea secvențială a procurorilor din CSM! Pe data de 27 august 2018 declaram faptul că „Ministerul Public s-a îndepărtat de rolul constituțional pe care îl are”.

Ministrul Justiției solicită un răspuns oficial de la CSM

Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM (din care face parte și procurorul general de la PÎCCJ) au luat act cu îngrijorare de respectiva declarație.

Astăzi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijorați au fost aceeași procurori din CSM la solicitarea unanimă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Brașov de suspendare a deciziilor Curții Constituționale!”, se arată în mesajul postat de ministrul justiției, în această dimineață.

Foto: Hepta.ro

2 Comments

2 Comments

  1. anonim

    2018-08-29T15:54:51+03:00 at 15:54

    in frunte cu mos teaca durotel toader.

  2. DINAMO

    2018-08-29T12:33:49+03:00 at 12:33

    SECTIA DE PROCURORI AI CSM DE LA INCEPUTUL ACTUALULUI CSM AU FOST UN GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top