Connect with us
Tulcea: Trei persoane au murit înecate, dintre care doi minori!

Știri

Tulcea: Trei persoane au murit înecate, dintre care doi minori!

UPDATE: Bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost găsit în această dimineață de către echipajele specialiazate, din păcate făra viață.

Caz șocant în Tulcea. Trei persoane, printre care doi minori, au murit, iar o alta este dată dispărută, după ce au încercat, marţi seara, să traverseze cu o căruţă un pârâu al cărui debit a crescut pe fondul unei ploi torenţiale.

Apelul de urgenţă din satul Măgurele, comuna Topolog, a fost primit marţi seara, iar pentru găsirea celor patru persoane, bunici şi nepoţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a mobilizat o autospecială de stingere cu apă şi spumă,

un SMURD, un autocamion de intervenţie, o barcă pneumatică, o autospecială de muncă operativă şi 15 subofiţeri.

În timpul căutărilor desfăşurate în noaptea de marţi spre miercuri, lucrătorii ISU Delta au recuperat din apele pârâului trei persoane, o femeie, în vârstă de 58 de ani, o fată de 7 ani şi un băiat de 4 ani.

„Căutările vor fi reluate miercuri dimineaţa”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Bărbatul care nu a fost găsit încă are vârsta de 68 de ani, potrivit sursei citate.

Citește și: Cod ROȘU de inundații în trei județe. Ploile au făcut ravagii în Capitală și alte localități

Prahova: Zeci de locuinţe inundate şi arbori căzuţi în mai multe localităţi

Zeci de locuinţe şi gospodării au fost inundate, iar patru arbori şi stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil în urma fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri în judeţul Prahova, informează ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, pompierii au intervenit marţi noaptea cu motopompe pentru evacuarea apei din opt zone, respectiv Lipăneşti, Ploieşti, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcăneşti şi Brazi, în urma precipitaţiilor din ultimele ore.

În comuna Bărcăneşti, peste 30 de locuinţe sunt inundate. La faţa locului au fost mobilizate cinci autocamioane de intervenţie, 5 autospeciale de stingere şi 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acţionează pentru evacuarea apei.

Un microbuz a fost pus la dispoziţia cetăţenilor pentru a fi evacuaţi la liceul din localitate, însă aceştia refuza să-şi părăsească locuinţele.

De asemenea, în zona sensului giratoriu din localitatea menţionată, carosabilul este inundat. Apa este evacuată printr-un dispozitiv care va traversa DN1 şi se va scurge într-un canal de irigaţii.

Cu ce au fost nevoiți pompierii să intevină

Pompierii au intervenit cu motopompe şi în comuna Lipăneşti, pentru evacuarea apei din două locuinţe, în comuna Strejnic la o locuinţă şi o gospodărie, precum şi în oraşul Plopeni la trei locuinţe.

Potrivit ISU Prahova, în Ploieşti, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. De asemenea, au fost inundate două demisoluri în Brazi şi o gospodărie în Zalhana.

Pompierii prahoveni au intervenit şi pentru îndepărtarea a patru arbori care au căzut pe carosabil şi stâlpi de electricitate, în localităţile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Pauleşti şi pe DN1, în dreptul localităţii Româneşti.

Peste 80 pompieri militari cu 14 autospecialele de lucru cu apă şi spumă, 5 camioane de intervenţie şi 13 motopompe au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate, menţionează ISU Prahova

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top