Connect with us

TV

Pe urmele soților Ceaușescu, sâmbătă, la “Asta-i România!”

Sambata, la “Asta-i Romania!” pasim pe urmele sotilor Ceausescu, impreuna cu fostul senator Marius Marinescu, unul dintre putinii oameni care stiu secretele dictatorilor, dar si cotloanele Palatului in care cei doi au trait pana in 20 decembrie 1989.

Dincolo de opulenta si grandomania in care se scaldau „cei mai iubiti fii ai tarii”, Palatul Primaverii ascunde cateva incaperi secrete.

“In Palatul Primaverii se afla un buncar secret antiatomic, facut special pentru dictatori si sapat la zece metri sub pamant. Ca sa ajungi acolo trebuie sa fii de-al casei, si sa stii cum se trece de usa camuflata in perete. Este un un buncar bine securizat in caz de bombardament aerian”, ne spune fostul senator Marius Marinescu.

Secretele soților Ceaușescu, sâmbătă, la “Asta-i România!”

Ca nimeni sa nu isi dea seama ce se ascunde in cotloanele Palatului, Ceausescu a avut grija ca locul secret sa para unul obisnuit. Astfel, dupa cele 17 trepte de marmura, care separa doua intrari, pare ca ajungi intr-o sala de ceremonie, si nu in cel mai sigur si bine pazit loc din Romania. In centrul buncarului, dotat cu generator, ventilatie si apa curenta, se afla o masa de lemn masiv si opt jilturi sculptate.

“In cateva minute Ceausescu era aici cu toti ministri Apararii, de aceea la masa erau opt scaune”, explica fostul senator.

Dincolo de zidurile groase, se spune ca s-ar afla mai multe tuneluri care se intind pe zeci de kilometri sub Bucuresti. Se pare ca numai cativa dintre oamenii lui Ceausescu stiau de ele, iar strazile subterane pot fi si astazi folosite de Presedintele tarii, a carui resedinta se afla la doi pasi de Palatul Primaverii

Sambata, la “Asta-i Romania!” trecem dincolo de usile bine mascate ale Palatului si descoperim un loc tainic care si astazi este inca tinut departe de ochii lumii.

Nu ratati sambata, de la ora 23:00, un material inedit, marca „Asta-i Romania!”,  in care vom afla lucruri nespuse pana acum, pe care apropiatii regimului comunist le-au pastrat doar pentru ei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top