Connect with us
TVR afirmă că la Semifinala 2 a Eurovision au existat "probleme la sistemul de vot în ţările cu mari comunităţi de români"

TV

TVR: La Semifinala 2 a Eurovision au existat „probleme la sistemul de vot în ţările cu mari comunităţi de români”

Televiziunea publică afirmă, într-un comunicat transmis AGERPRES, că au existat „probleme la sistemul de vot în ţările cu mari comunităţi de români” la Semifinala 2 a Eurovision 2018, show în urma căruia România a ratat calificarea în finala cântecului european.

„Deşi vocea Cristinei (Caramarcu – n.r.) a fost apreciată de jurnaliştii prezenţi la Altice Arena ca fiind cea mai bună voce feminină din concurs, iar prestaţia trupei a fost întâmpinată cu entuziasm încă de la prima repetiţie, rezultatul votului nu a fost de partea noastră”, arată sursa citată.

Potrivit TVR, „pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numeroşi români din străinătate au reclamat defecţiuni tehnice la sistemul telefonic”.

Citește și: The Humans, primul mesaj după ratarea calificării în finala Eurovision 2018: “Nu ne oprim aici!”

„Mesajele, viralizate prin reţelele de socializare, veneau din ţări cu importante comunităţi de români, precum Germania sau Italia, unde problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentanţii noştri în concurs.

Astfel, în Italia, trei dintre reţelele naţionale nu au funcţionat în acea seară, iar în Germania, abonaţii unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile”, precizează TVR.

Artiştii de la trupa The Humans, reprezentanţii României, se declară dezamăgiţi de rezultat.

„Am crezut în şansa noastră până la final şi am dat totul pentru România (…) Din păcate, rezultatul a fost altul decât cel la care ne aşteptam, dar rămânem cu bucuria că ne-am reprezentat ţara pe scena Eurovision”, au declarat aceştia la aflarea rezultatului.

Citește și: Andreea Bălan, mesaj după ce România a ratat finala Eurovision: „Acolo se duc oamenii care nu au ce să facă…”

Artiștii români au trimis mesaje de susținere

Totodată, artiştii români au mulţumit celor ce i-au susţinut. Potrivit TVR, înainte de semifinala de joi, reprezentanţii României au primit mesaje de susţinere din partea multor vedete autohtone, precum: Ştefan Bănică, Dan Bittman, Fuego, Iuliana Tudor.

Marina Almăşan, Ilinca, Dan Teodorescu, Ovi, Paula Seling, Crina Mardare, Adrian Enache, Diana Dumitrescu, Cezar Ouatu, Mihai Rădulescu. Sonia Argint Ionescu, Adrian Sînă, Caitlyn, Gabriel Cotabiţă.

Finala Eurovision 2018 va fi transmisă în direct la TVR1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, sâmbată, începând cu ora 22,00.

1 Comment

1 Comment

  1. Stroe vasilica

    2018-05-12T08:19:41+03:00 at 8:19

    !!!!!!!! CRED SINCER CA ,EUROVIZION ,cu campania de vot,A FACUT PROBELE DE FURT LA VOT,AVAND OCAZIA ACUM,IN EUROPA!!! ASA SE FURA VOTUL CELOR PLECATI DIN SANDRAMAUA NUMITA ROMANIA JEFUITA!!!! ROMANIA ESTE SINESTI SI SLOBOZIA BRADULUI SI ALEXANDRIA SI CUCUIETI DE VRANCEA SI MARASESTI DE VRANCEA SI SLOBOZIA BRADULUI DE VRANCEA!!!! MANDRI,AI DRACULUI DE MANDRI CA SUNTEM ROMANI INTR O TARA PARASITA,PRADUITA,DEVALIZATA SI FURATA VEZI SI BELINA DE VRANCEA, …PARIUL A FOST SI RAMANE UN EXEMPLU DE DEMNITATE!!! OMUL,I A ADUS BEREA JALNICULUI DON JUAN MUSTACIOS,RANJITULUI CU MAMALIGA DE TELEORMAN INTRE DINTI,NU A GUSTAT,MACAR DIN RAHATII LUI DE LA CACANA…CE JIGODII…AIA DUSA DRACULUI LA PAPA FRANCISC,tzoapa de videle,A CRAPAT IN EA BERE DE PARIU?????

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top