Connect with us

Știri

Un avion MIG s-a prăbușit în România!

Un avion de tip MIG s-a prăbușit în județul Constanța, la circa 8 kilometri distanță de aeroportul Mihail Kogălniceanu, transmite Antena 3. Nu se știe cu exactitate încotro se îndrepta această aeronavă sau de unde venea.

Sursa citată informează că pilotul avionului MIG a reușit să se catapulteze la timp, astfel că nu s-a înregistrat niciun deces. Până acum nu se știe cu exacitate ce s-a întâmplat. Incidentul ar fi avut loc între satele Nazarcea și Culmea, în timpul unui zbor de antrenament. MIG-ul aparține Forțelor Aeriene Române.

Trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au deplasat la locul incidentului.

„Este vorba de un pilot român”, a declarat Adrian Jiga purtător de cuvant al aeroportului. Acesta a spus că nu poate oferi mai multe date la acest moment.

Pilotul care s-a catapultat este conștient și a fost dus la Spitalul de Urgență Județean din localitate. Acesta ar fi comunicat, înainte de a se catapulta, că motorul aparatului de zbor s-ar fi defectat.

De-a lungul timpului, astfel de aeronave au fost implicate în mai multe incidente aeriene. Pe 1 noiembrie 2010, un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbușit în apropiere de Câmpia Turzii. Doi piloți au murit atunci.

&;

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top