Connect with us

Știri

Un avion RyanAir, aterizare de urgență la Timișoara din cauza vremii

Un avion al companiei RyanAir a aterizat de urgență la Timișoara din cauza condițiilor vitrege ale vremii, informează agenția Agerpres.

O aeronavă a companiei Ryanair, care zbura cu aproape două sute de persoane la bord pe relaţia Londra – Salonic, a aterizat pe Aeroportul Internaţional Timişoara din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de la destinaţie.

Aterizarea a avut loc în cursul nopţii, unii dintre pasageri plecând spre destinaţia cu autocarele, în timp ce alţii aşteaptă ca sâmbătă să fie preluaţi de o aeronavă care va sosi din Grecia.

„Cursa Ryanair 1ZG/858 de la Londra Stansted la Salonic a aterizat la Timişoara vineri, la ora 22.37, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile pe aeroportul Salonic (ninsoare puternică şi aeroport închis). Cei 182 de pasageri au fost debarcaţi în aerogară, primind asistenţă din partea reprezentanţilor companiei aeriene. Deoarece condiţiile meteo de pe aeroportul de destinaţie nu se îmbunătăţeau, reprezentanţii companiei le-au oferit varianta de a pleca cu autocarele spre Grecia. Peste 100 pasageri au plecat cu autocarele, însă 71 de persoane au refuzat şi au rămas în aerogară, în zona sosiri externe, protestând faţă de această situaţie”, arată, sâmbătă, site-ul oficial al Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara.

Potrivit acestuia, zborul companiei aeriene Aegean cu destinaţia Timişoara este estimat să decoleze de la Atena la ora 12,30 (oră locală), iar aterizarea este estimată la Timişoara, pentru ora 14,00 (oră locală). Aeronava va decola în jurul orei 15,00 pentru a-i transporta în Grecia pe pasagerii rămaşi de la cursa Londra Stansted – Salonic, aterizată în cursul serii la Timişoara. Numărul estimat al pasagerilor este în momentul de faţă de 90, din cauză că au existat pasageri care decis să plece pe cont propriu din aeroport şi să se cazeze peste noapte în Timişoara, iar acum au revenit în aeroport pentru continuarea zborului.

Pasagerii rămaşi nu vor mai fi cazaţi la hotel, ci vor rămâne în Salonul Oficial al aeroportului până la sosirea cursei care îi va transporta la destinaţie.

„Reprezentanţii Aeroportului Timişoara au oferit pasagerilor tot sprijinul pentru a aştepta în mod civilizat rezolvarea situaţiei”, se mai arată în informarea postată de Aeroportul Internaţional Timişoara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top