Connect with us
Rujeola a făcut a 27-a victimă în România. O fetiță de patru luni din comuna doljeană Catane, a murit joi la Spitalul de Urgență din Craiova.

Știri

Un bebeluș a murit de rujeolă la Craiova. Numărul celor decedați din cauza epidemiei a ajuns la 27

Rujeola a făcut a 27-a victimă în România. O fetiță de patru luni din comuna doljeană Catane, a murit joi la Spitalul de Urgență din Craiova.

„A fost transferată la noi de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Medicii de acolo au sunat la noi, la Terapie Intensivă, și au anunțat că trimit un copil cu rujeolă care se află în stare gravă, avea insuficiență respiratorie. Mama acestei fetițe este minoră, are 15-16 ani. Ea a fost cea care a făcut prima boala, a alăptat fetița, deși era bolnavă, și a transmis boala mai departe”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Bogdan Fănuță, pentru Gazeta de Sud.

Aproape 300 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, la nivel naţional, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, în 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.434, a anunţat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Astfel, până vineri în România au fost confirmate 6.434 de cazuri de rujeolă în 40 de judeţe.

Autoritățile fac apel la părinți să își vaccineze copiii, în timp ce unii părinți se plâng de faptul că vaccinul anti-rujeolă nu se găsește așa ușor în farmacii sau la medicul de familie

Citește și: OMS: România are cel mai mare focar de rujeolă din Europa din cauza nevaccinării

Citește și: Președintele Iohannis susține vaccinarea obligatorie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top