Connect with us
Un nou atac armat in Orlando. S-a deschis focul intr-un club de noapte

Știri

LIVE TEXT Atentat terorist intr-un club gay din Orlando: 50 DE MORTI; ISIS a revendicat atacul

America este in stare de soc, dupa ce un nou atac armat a fost semnalat in Orlando, dupa cel de vineri seara, in care a fost ucisa cantareata Christina Grimmie. De data aceasta, in noaptea de sambata spre duminica, au fost raniti mai multi oameni dupa ce un scelerat a deschis focul intr-un club gay din Orlando, conform ABC NEWS.

UPDATE, ora 20:53 Una dintre victime a trimis un mesaj sfasietor mamei sale in noaptea tragediei: „Mami, te iubesc, o sa mor”

UPDATE, ora 20:37 Surse pentru CNN: Atacatorul ar fi apelat serviciul 911 unde s-a laudat ca atentatul este opera ISIS

UPDATE, ora 20:05 Procurorii americani deschid o ancheta in urma atacului. Se merge pe ideea unui atentat terorist

UPDATE, ora 19:22 CNN: „Este cel mai mare atac armat in masa din istoria Americii moderne”

UPDATE, ora 19:10 Aprximativ 20 de persoane au murit in club, restul au murit la spital

UPDATE, ora 18:55 Guvernatorul Rick Scott crede ca atacatorul a fost pus de ISIS sa comita atentatul

UPDATE, ora 18:39: Tatal atacatorului sustine ca atentatul nu are la baza motive religioase – CNN

UPDATE, ora 18:34 „Alaturi de Orlando” – fotografia care circula pe Twitter in aceste momente
Atentat terorist intr-un club gay din Orlando 50 de morti si 53 de raniti-5

UPDATE, ora 18:25 Primele informatii despre atacator, conform ABC NEWS
Atentat terorist intr-un club gay din Orlando 50 de morti si 53 de raniti-4
– Nume: Omar Mateen;
– Nascut in SUA (Port Saint Lucie, Florida) in anul 1986;
– Are parinti de origine afgana

UPDATE, ora 18:21 Atacatorul a fost identificat cu numele Omar Mateen

UPDATE, ora 18:17 ISIS ar fi revendicat atentatul

IMAGINI DIN ORLANDO
Atentat terorist intr-un club gay din Orlando 50 de morti si 53 de raniti-3

Atentat terorist intr-un club gay din Orlando 50 de morti si 53 de raniti-2

Atentat terorist intr-un club gay din Orlando 50 de morti si 53 de raniti-1

UPDATE, ORA 18:10 Televiziunile americane anunta un bilant de 50 de morti si 53 de raniti. Autoritatile vorbesc deja despre un ATENTAT TERORIST, iar suspectul principal este un arab.

Update, ora 16:30: Cel putin 20 de persoane au murit si 42 au fost transportate la spital dupa atacul armat organizat duminica noaptea la un club de noapte din Orlando, in sudul statului american Florida. Conform Mediafax, care a citat un oficial al FBI, atacatorul ar fi avut „inclinatii spre ideologia islamista radicala”. „Avem anumite indicii ca acest individ ar fi avut inclinatii spre ideologia islamista radicala”, a declarat agentul FBI, Ronald Hopper. In plus, sefului politiei din Orlando a declarat ca atacatorul ar fi avut o mitraliera si un pistol, dar si un anumit dispozitiv atasat de corp. In cele din urma, criza din Orlando s-a terminat dupa ce fortele speciale l-au impuscat mortal pe atacatorul care a tinut si ostatici. In schimbul de focuri a fost ranit si un politist.

Martorii incidentului au declarat fortelor de securitate ca atacul de la Pulse Nightclub ar fi fost declansat in jurul orei 02:00, duminica dimineata. De asemenea, inregistrarile din fata clubului sunt dramatice si arata zeci de persoane – mai ales din randul institutiilor de interventie si salvare – prezente la fata locului. Primul mesaj din partea Politiei din Orlando a fost postat pe Twitter si precizeaza ca exista „mai multi raniti”. Totodata, fortele de ordine au cerut oamenilor sa stea cat mai departe de zona clubului de noapte. Potrivit Reuters, din primele estimari reiese faptul ca numarul persoanelor ranite de atacatorul scapat de sub control se refera la minimum sapte si la maximum 20.

Citeste si: VIDEO SOCANT cu Christina Grimmie, pe scena, inainte sa fie impuscata

Atac armat langa o scoala din Franta!

In legatura cu acest eveniment socant au aparut si mai multe postari pe retelele sociale ale celor care au prieteni sau rude in Pulse Nightclub. Se pare ca dezaxatul inarmat detine si mai multi ostatici. O postare pe pagina de Facebook este foarte emotionanta din cauza urmatorului mesajul: „toata lumea sa iasa din clubul Pulse si sa fuga”.
Acesta este cel de-al doilea atac armat din Orlando in ultimele doua zile. Vineri seara, toata lumea a fost socata de vestea mortii cantaretei si vedetei show-ului The Voice, Christina Grimmie.

Cantareata americana de 22 de ani, a murit dupa ce a fost impuscata la finalul unui concert sustinut in oras. Conform CNN, cel care a impuscat-o mortal a participat la concertul vedetei si la final, cand tanara acorda autografe, si-a descarcat arma in ea.
Fratele Christinei l-a urmarit pe criminal, dar atacatorul s-a impuscat mortal. Politistii nu au descoperit motivele care au dus la aceasta crima oribila. Asupra suspectului neidentificat a mai fost gasit inca o arma, un cutit.

1 Comment

1 Comment

  1. aaa

    2016-06-12T20:25:12+03:00 at 20:25

    sssssss

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top