Connect with us
Un nou ciclon lovește România. Ce se întâmplă cu vremea

Știri

Un nou ciclon lovește România. Ce se întâmplă cu vremea

Meteorologii avertizează că un nou ciclon urmează să lovească România. Ciclonul este unul staționar și declanșează fenomene mai violente decât în mod normal, avertizează meteorologii. În zona Dobrogei sunt așteptate cantități importante de apă în intervale scurte.

„S-a instalat un ciclon la Marea Neagră, o zonă ciclonică care afectează tot Sud-Estul Europei. Se manifestă prin averse cu caracter torențial, vânt puternic, condiții de grindină. Este o linie de instabilitate care aduce fenomene mai violente decât în mod normal, cantități importante de apă în intervale scurte.

Este un ciclon staționar, fenomenle vor afecta sud-estul României și zona Dobrogei cel puțin pe parcursul zilei de miercuri și joi, dar fenomene de instabilitate vor rămâne până la sfârștitul lunii”, a explicat la Realitatea TV meteorologul Alina Şerban de la ANM.

Alertă meteo după ce, pentru a patra oară în această săptămână, codul galben de ploi a fost prelungit. 31 de județe intră începând de joi seară sub avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice și vijelii, până sâmbătă, la ora 21.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Ciclon peste România

Judeţele vizate de avertizare sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

Începând de joi, ora 23.00 și până sâmbătă la ora 21.00, în Moldova, sudul și estul Transilvaniei, local în Dobrogea și Muntenia, precum și în zonele de munte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Citește și Directoarea ANM, explicație pentru vremea atipică. Ce s-a întâmplat în această vară

Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 50 – 70 l/mp.

Potrivit ANM, astfel de fenomene se vor semnala și în restul țării, dar pe arii mai restrânse, îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Până joi la ora 23.00, 24 de județe sunt sub avertizare cod galben de ploi abundente și furtuni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top