Connect with us
Un nou cutremur în Indonezia. Bilanț catastrofal după seismul de duminică

Știri

Un nou cutremur în Indonezia. Bilanț catastrofal după seismul de duminică

Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 5,9 grade, s-a produs joi pe insula indoneziană Lombok, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Seismul vine la patru zile după un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9, care a făcut în jur de 400 de morți și peste 1400 de răniți, potrivit unui bilanț recent al autorităţilor locale, informează AFP.

Seismul de joi s-a produs în nordul insulei, în aceeaşi zonă în care a avut loc cutremurul de duminică. Agenţia indoneziană de seismologie a măsurat o magnitudine de 6,2.

Nu există un risc de tsunami, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene de gestionare a catastrofelor.

După cutremurul de duminică, „au existat 355 de replici” de magnitudini diferite, a adăugat acelaşi oficial indonezian. Replica de joi a fost cea mai puternică.

Locuitorii evacuaţi după seismul de duminică şi care au fost cazaţi apoi în adăposturi temporare au ieşit alergând şi ţipând pe străzile oraşului după noul cutremur de joi, a constatat un jurnalist AFP prezent la faţa locului.

Motocicletele staţionate pe străzi au căzut pe pavaj, iar zidurile unor clădiri s-au prăbuşit.

„Eram blocaţi în trafic şi voiam să aducem ajutoare (sinistraţilor) şi, dintr-o dată, era ca şi cum maşina noastră ar fi fost lovită din spate, a fost un şoc puternic”, a declarat pentru AFP un martor, Sri Laksmi.

„Persoanele de pe stradă au început să intre în panică şi au ieşit din maşinile lor, au alergat în toate direcţiile în mijlocul circulaţiei rutiere”, a adăugat acelaşi martor.

Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate ducând lipsă de hrană, apă potabilă şi medicamente, la trei zile după seismul catastrofal care a zguduit insula indoneziană Lombok, au anunţat miercuri autorităţile, citate de AFP.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 7 grade, urmat de alertă de tsunami

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top