Connect with us
Un nou incendiu a izbucnit la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Pompierii au intervenit

Știri

UPDATE: Alarmă falsă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, unde se anunţase un nou incendiu

Un nou incendiu ar fi izbucnit miercuri seară la Institutul de Boli Cardiovasculare „I. M. Georgescu” din Iaşi, informează reprezentanţii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi. În cursul nopții de marți spre miercuri, un incendiu de proporții a curpins etajul 6 al clădirii.

UPDATE: Persoana care a sunat miercuri seară la 112 pentru a anunţa că a izbucnit un nou incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare „I. M. Georgescu” din Iaşi a confundat aburul făcut de la condens cu fumul provocat de un incendiu, susţin reprezentanţii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Iaşi.

„Un apel primit la serviciul 112 ne anunţa că a izbucnit un nou incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare. Incendiul este la acelaşi etaj, etajul 6, unde a izbucnit şi în cursul nopţii. Un echipaj s-a deplasat la faţa locului pentru a afla care e situaţia”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 00,30, a fost primită o solicitare la ISU pentru a stinge incendiul izbucnit la Institutul de Boli Cardiovasculare. Incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Pentru stingerea focului a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, intervenţia a opt autospeciale de stingere şi a autoscării. La faţa locului au fost mai multe echipaje ale Ambulanţei şi SMURD.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Unul dintre pacienții mutați după un incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași a murit

După ce marți noaptea a avut loc un incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, unul dintre pacienţii transferaţi de la Terapie Intensivă la Institutul Regional de Oncologie a murit.

„Pacientul a fost adus de la Spitalul C.I. Parhon la dializă, care se află în aceeaşi clădire cu Institutul de Boli Cardiovasculare. El a decedat imediat după ce a fost adus. Persoana este pacientul nostru din luna martie.

Era internat la Hematologie, dar din cauza unor complicaţii a fost transferat la Spitalul Parhon pentru dializă”, a declarat pentru AGERPRES Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie, care a precizat că pacientul avea 67 de ani.

Opt pacienți au fost transferați

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că opt dintre persoanele aflate în Terapie Intensivă au fost mutate la alte unităţi medicale din cauza incendiului izbucnit în cursul nopţii la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iaşi.

„Am luat decizia să transferăm opt pacienţi din ATI către alte spitale, patru dintre ei fiind direcţionaţi către Institutul Regional de Oncologie iar alţi patru către Spitalul Sfântul Spiridon.

Citește continuarea AICI.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre pacienții mutați după un incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași a murit
Incendiu la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iași – Mai mulți pacienți, evacuați
Incendiu de proporții în Oradea! Aproape 100 de pompieri au intervenit de urgență

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top