Connect with us
RO-Alert s- activat azi,19 februarie 2019 - „Rămâneți în case!”

Știri

Un nou incendiu major în Ploiești. Pompierii au intervenit

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la un depozit de materiale textile din Ploieşti, se desfăşoară pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, cu pericol de extindere la o hală de 2.000 de metri pătraţi, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean, doi bărbaţi, de 43 şi respectiv 33 de ani, au suferit intoxicaţii cu fum, iar o femeie, atac de panică şi puseu de hipertensiune arterială, dar toţi refuză să fie transportaţi la spital.

Pompierii intervin cu şase autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea focului. Depozitul de materiale textile se află pe strada Laboratorului.

Duminică. un alt incendiu major a avut loc la Ploiești.

Incendiul izbucnit duminică la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti s-a extins şi există degajări mari de fum toxic, cei care locuiesc în vecinătate fiind sfătuiţi să rămână în locuinţe.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au precizat că incendiul a fost anunţat la 112 de paznicul depozitului. Flăcările au cuprins iniţial mase plastice şi utilaje, în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.

Incendiu Ploiești. Depozitul nu are autorizație ISU

Depozitul de materiale plastice din municipiul Ploieşti, unde de peste 18 ore se manifestă un incendiu, nu are autorizaţie de funcţionare de la pompieri, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

„Nu avea autorizaţie dar trebuie să verificăm dacă trebuia să deţină, pentru că este o clădire existentă şi dacă nu a adus modificări sau schimbări de destinaţie faţă de documentaţia de construire, nu necesita”, a transmis ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, ISU va efectua un control după finalizarea operaţiunii de stingere a focului.

Pompierii prahoveni intervin, luni dimineaţă, cu nouă autospeciale pentru lichidarea incendiului şi înlăturarea efectelor negative, fiind afectate 5.000 de tone de mase plastice şi alte deşeuri, precum şi zeci de utilaje.

Conform ISU Prahova, incendiul a fost anunţat la 112 duminică, la ora 16,07, de paznicul depozitului. Flăcările au cuprins, iniţial, mase plastice şi utilaje, în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top