Connect with us
Un român a murit după prăbușirea podului din Genova. Cine este victima

Știri

Update: Unul dintre cei doi români declarați decedați după prăbușirea podului din Genova este în viață! Unde a fost găsit

Doi cetățeni români au fost identificați printre persoanele decedate în urma prăbuşirii marţi a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, precizează MAE.

Update: Familia unuia dintre românii declarați decedați în urma prăbușirii podului care a venit la morgă pentru a-l identifica a constatat că s-a produs o greșeală și nu este vorba despre acesta. În urma unor verificări amănunțite, acesta a fost găsit într-un spital. Se află în comă profundă.

„Având în vedere dificultăţile majore întâmpinate de autorităţile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident şi ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetăţenilor afectaţi, s-a constatat faptul că primul dintre cetăţenii români declarat ca decedat de către autorităţile italiene, la data de 14 august 2018, este în viaţă şi este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova”, a transmis MAE printr-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Ministerul de Externe spune că eroarea a fost sesizată miercuri, când familia românului care a sosit în Italia a constatat că trupul neinsufleţit prezentat de autorităţile italiene pentru identificare nu era cel al cetăţeanului român în cauză.

Update: Un al doilea român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii, marţi, a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, a anunţat miercuri MAE.

Conform unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, echipa consulară mobilă îşi continuă activitatea de asistenţă şi menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetăţeni români printre persoanele afectate.

„Operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare”, se arată în comunicat.

Stire initiala

Ministerul de Externe adaugă că, având în vedere gravitatea incidentului, operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare.

„O echipă consulară mobilă, condusă de şeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda asistenţă consulară.

Conform datelor preliminare obţinute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la faţa locului, printre persoanele decedate a fost identificat şi un cetăţean român”, relevă MAE, într-o precizare remisă AGERPRES.

Potrivit Libertatea, cetățeanul are 36 de ani și era din localitatea Curtișoara, Gorj. Acesta plecase de ceva vreme în Franța pentru a munci, nu era căsătorit și nu avea copii.

Sursa citată arată că echipa consulară mobilă îşi va continua activitatea de asistenţă pe tot parcursul nopţii şi va menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor tragicului incident produs în Genova, soldat cu decesul a numeroase persoane, şi le doreşte celor răniţi însănătoşire grabnică.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

„Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces”, mai arată MAE.

Bilanțul celor decedați în urma prăbușirii podului din Genova a ajuns la 35 de morți, a anunțat ministrul de Interne Matteo Salvini. Printre victime sunt și copii.

Citește și: Italia: Un pod al unei autostrăzi din apropiere de Genova s-a prăbușit – Video

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top