Connect with us
Urmează o nouă minivacanță! Guvernul a făcut anunțul

Știri

Urmează o nouă minivacanță! Guvernul a făcut anunțul

Motive de bucurie pentru români! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că Guvernul va decide ca zilele de 16 și 17 august să fie declarate nelucrătoare pentru ca angajații din sectorul public să aibă “o mică vacanță” de Sfânta Maria.

Guvernul decide astfel acordarea unei minivacanțe de 4 zile, de Sf. Maria pentru bugetari.

“Avem o veste bună pentru angajații din sectorul public. Vor avea o mică vacanță în a doua parte a lunii august pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca și 16 și 17 august să fie zile nelucrătoare pentru a oferi astfel românilor câteva zile de odihnă”, a anunțat la începutul ședinței de Guvern premieruol Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că fac excepție locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum și magistrații și personalul din instanțele judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 16 și 17 august, dar și participanții la aceste procese.

Ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 și 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 -19 august.

Citește și: Școala începe mai devreme! Află pe ce dată începe și când are loc prima vacanță

Zile libere până la sfârşitul anului 2018

15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei

1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României

25 decembrie (marți) – Crăciunul

26 decembrie (miercuri) – a doua zi de Crăciun.

La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru.

Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție „cu foc continuu”.

Liberele legale nu pot fi incluse în durata concediului anual de odihnă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top