Connect with us

Știri

Vești bune pentru mii de elevi! Vor avea reducere la transport. Cine va beneficia de lege:

Potrivit unei legi promulgate, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local cu minimum 50% şi la manifestări culturale cu cel puţin 75%.

Şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

„Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic„, prevede legea.

De asemenea, se stipulează că elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus cu cel puţin 75% la manifestări culturale, respectiv acces la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă film etc.

Actul normativ pentru modificarea art.84 alin.(1) si (4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost iniţiat de parlamentari PSD şi susţinut de deputatul PNL Lucian Heiu.

Tot luni, şeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi pentru acordarea Drapelului de luptă Centrului de exploatare, mentenanţă şi dezvoltare puncte de comandă strategice ‘General Anton Berindei’.

  TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Președintele Iohannis a promulgat legea care modifică modul de alegere a judecătorilor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri  modificarea legii  privind funcţionarea Curţii Constituţionale, care prevede că judecătorii acestei instanţe sunt numiţi cu „votul majorităţii membrilor prezenţi”.

„Fiecare Cameră a Parlamentului numeşte, la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit votul majorităţii membrilor prezenţi”, prevede modificarea propusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Prin legea actuală, judecătorii constituţionali erau numiţi „cu votul majorităţii membrilor” unei Camere.

Legea a fost adoptată pe 14 februarie de Senat, în calitate de for decizional, şi a trecut tacit de Camera Deputaţilor în 28 iunie 2016.

Curtea Constituţională se compune din nouă judecători numiţi pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de preşedinte.

CITEȘTE ȘI: Legea care prevede aceeași vârstă de pensionare pentru personalul din cercetare, promulgată. Care este vârsta minimă

Klaus Iohannis a promulgat legea: Vinerea Mare, zi liberă!

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top