Connect with us
Vești bune pentru români! Ar putea avea o nouă zi liberă

Știri

Vești bune pentru români! Ar putea avea o nouă zi liberă

Vești extraordinare pentru milioane de români. Începând de anul acesta, mulți dintre români ar putea avea o nouă zi liberă.

După minivacanța de Sfânta Maria pentru care bugetarii au primit trei zile libere, aceștia ar putea primi încă o zi liberă. Este vorba despre ziua de 25 noiembrie. Mai mulți parlamentari au inițiat deja un proiect legislativ pentru a institui în această dată Ziua Națională a Meseriilor.

Cele două zile lucrătoare pe care bugetarii le-au primit în minivacanța de Sfânta Maria Mare vor fi recuperate sâmbăta, pe 25 august și pe 1 septembrie, sau prin prelungirea corespunzătoare a programului de lucru până pe 7 septembrie.

Citește și: Zile libere 2018: Când este următoarea minivacanţă şi ce libere mai sunt

De asemenea, în luna noiembrie, românii mai au o zi liberă, pe data de 30 noiembrie, când este prăznuit Sfântul Andrei. Românii mai primesc, de asemenea, liber și pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Ziua Naţională a României nu îi ajută pe români de data aceasta să aibă liber în timpul săptămânii, deoarece se va sărbători într-o zi de sâmbătă.

Totuși, nu au primit liber bugetarii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Nici magistrații și personalul instanțelor judecătorești care au procese de soluționat pe 16 și 17 august nu pot sta acasă, la fel ca participanții în aceste procese.

Surprize pentru bugetari și de Crăciun

Deși măsura Executivului nu acoperă angajatorii din mediul privat, aceștia au putut și ei să decidă, la nivel de firmă, să acorde timp liber pe 16 și 17 august.

În plus, pe 25 și 26 decembrie bugetarii primesc din nou liber în ziua de Crăciun și a doua zi. Pentru că aceste zile cad marți și miercuri, este foarte probabil ca Guvernul să dea liber și în Ajunul Crăciunului, pe data de 24 decembrie. Astfel, românii vor mai avea o minivacanță de cinci zile, așa cum s-a întâmplat și de Paști.

1 Comment

1 Comment

  1. veronica balica

    2018-09-11T13:43:53+03:00 at 13:43

    „Initiativa legislativa „!!! Hal de parlamnetari,doar la atat va duce capul !??!! Dati legi care sa miste economia ,sa scoata tara din saracie ,sa opriti exodul tinerilor si a oamenilor pregatiti catre tari care infloresc economic , creati locuri de munca , incurajati munca (nu lenea prin asa zisele ajutoare sociale ,cantine sociale ,etc). Si din indolenta care va carecterizeaza de sugative din bugetul tarii ,mai aveti tupeul sa fie numita si ziua meseriilor !!!Care meserii,mai exista asa ceva ?Trebuia sa le creati pe meserii si apoi sa le „sarbatoriti „!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top