Veşti de ULTIMĂ ORĂ pentru pensionari! Legea pensiilor a fost modificată

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, un proiect care modifică legea pensilor, persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parţială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011- 16 iulie 2016 urmând să beneficieze de recalcularea pensiei.

„Persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parţială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011- 16 iulie 2016, beneficiază de recalcularea pensiei prin aplicarea prevederilor alineatului (4)”, potrivit proiect de Lege pentru completarea articolului 65 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor este for decizional

Cuantumul pensiei anticipate parţiale se stabileşte din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat şi cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare, potrivit alineatului (4) al articolului 65 din actuala Lege a pensiilor publice, conform Mediafax.

A MURIT! Grigore Lese:
A MURIT! Grigore Lese: "Dumnezeu sa-l ierte"

Recalcularea pensiilor se va face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin şi se plătesc începând cu luna următoare ănregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidenţele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului.

De recalcularea pensiilor vor putea beneficia persoanelor care, până în luna depunerii cererii, inclusiv, nu au îndeplinit condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă.

Citeşte şi Horoscop 25 octombrie 2017. Berbecii trebuie să muncească pentru ceea ce îşi doresc

Sursa: Huff.ro
Data publicării: 24 oct.. 2017
Scris de , în Știri
Comentarii