Connect with us

Știri

Viorica Dăncilă, despre fondurile europene: „Am pornit de la 0 și acum avem 16%”

La doar o zi de la intervenția președintelui României, premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri că absorbţia fondurilor europene era zero în anul 2016. În prezent, absorbția ajunge la 16%, faţă de media europeană de 18%.

„Domnul preşedinte a uitat să spună că face referire la perioada 2014 – 2020. În 2016, noi nu aveam nici măcar acreditate autorităţile de management şi aveam zero absorbţie fonduri europene. (…) Am pornit de la zero şi totuşi acum avem 16%, faţă de media europeană de 18%. Avem în spatele nostru ţări puternice, precum Germania sau Italia. Vom face toate eforturile ca să avem o absorbţie cât mai bună a fondurilor europene, să avem proiecte„, a declarat Dăncilă, după ce a participat la Conferinţa Naţională a Agricultorilor.

Citește și: Klaus Iohannis, către Executiv: „Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveţi bani până la finalul anului?”

Totodată, ea a precizat că de când conduce Guvernul au fost făcute eforturi foarte mari pentru atragerea cât mai multor fonduri europene.

Citește și: Klaus Iohannis: „Îi somez pe guvernanţi să clarifice care este intenţia lor legată de Pilonul II, sunt banii oamenilor”

„În cele câteva luni de când conduc acest Guvern, am făcut eforturi foarte mari împreună cu ministrul Fondurilor Europene, cu ceilalţi miniştri, pentru a avea cât mai multe fonduri.

Şi nu uitaţi: noi avem şi posibilitatea unei dezangajări, facem eforturi foarte mari ca să nu avem această dezangajare”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat marţi Guvernul să se preocupe mai intens de absorbţia fondurilor europene

„Atenţionarea mea vine în următorul sens: Guvernul trebuie să se preocupe mai intens, mai mult de această chestiune. Sunt bani de care putem să beneficiem, bani care trebuie folosiţi pentru dezvoltarea României. Ar fi păcat să nu folosim aceşti bani care au fost alocaţi României pentru dezvoltare.

Asta ar însemana că existe proiecte, dar aflăm de la guvernanții noștri că vrem doar pentru 40% din acești bani proiecte. Adică nici măcar pentru jumătate nu avem deja proiecte depuse.

E foarte târziu.Guvernul trebuie să se preocupe mai intens de această chestiune. Sunt bani care trebuie folosiți pentru dezvoltarea României”, a declarat Iohannis.”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top