Connect with us
Gafă de proporţii a premierului Viorică Dăncilă. Ce s-a întâmplat în sedinţa de Guvern

Știri

Viorica Dăncilă, gafă de proporţii. Ce a putut să declare public

Gafă a europarlamentarului Viorica Dancilă, propusă de PSD pentru funcţia de premier. Într-un interviu în care vorbeşte despre drepturile femeilor, în 2017, Viorica Dancilă a făcut o declaraţie care a uimit pe toata lumea.

Europarlamentarul a spus atunci că Iranul şi Pakistanul sunt state membre ale Uniunii Europene.

„Bineînțeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuții cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”, spunea Viorica Dăncilă, europarlamentar, premierul propus de PSD.

Politologul Andrei Țăranu a comentat la Digi24 gafa făcută de Viorica Dăncilă

„Dincolo de faptul că avem un interviu absolut ridicol, întrebarea i se pune în engleză și ea răspunde în română, faptul că pune două state care se află în mijlocul Orientului, Iran și Pakistan, două țări care nici măcar nu sunt prietene, în interiorul UE și, al treilea punct de vedere, limba de lemn absolut fascinantă pe care o folosește această doamnă.

Într-un minut și jumătate nu spune absolut nimic. N-am înțeles nimic, decât acel binecunoscut n-ar fi rău să fie bine, pentru că ea în genere nu poate să ofere niciun fel de soluție, deși am înțeles că este membra a comisiei pentru egalitatea de gen”, a spus el.

Citeşte şi Imobile și zeci de mii de euro! Ce avere are Viorica Dăncilă și cine este soțul ei!

Viorica Dăncilă, fosta profesoară de la liceul din Videle, ajunsă europarlamentar, iar acum propunerea PSD de premier, are o avere impresionantp.

Conform declarației sale de avere, Dăncilă are 10 conturi care însumează peste 68.000 de euro, 17.000 de dolari și peste 183.000 de lei, toate deschise în perioada 2007-2017.

Ea mai încasează 78.174 de euro anual din funcția de europarlamentar, iar soțul ei are o indemnizație anuală de 436.162 de lei, din funcția managerială deținută la OMV Petrom.

Cele patru imobile deținute de Viorica Dăncilă și soțul ei au fost dobândite după cum urmează: unul prin cumpărare, cu o suprafață de 100 de metri pătrați, un altul construit, de 156 metri pătrați, și alte două obținute prin moșterniri: unul de 140 de metri pătrați, altul de 44 metri pătrați.

Dăncilă a fost generoasă și cu partidul

Propunerea PSD de premier a donat social-democraților 20.000 de lei în perioada ianuarie-octombrie 2016, iar apoi încă 40.000 de lei în mai 2014.

Dăncilă nu are datorii și conduce un Volskwagen Passat cumpărat în 2014.

Potrivit CV-ului său, Viorica Dăncilă este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Născută pe 16 decembrie 1963, la Roşiori de Vede, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD din anul 2009. Este o apropiată a lui Liviu Dragnea și președinte al Comitetului Executiv al Organizatiei femeilor social democrate din Romania (OFSD).

Citeşte şi Primele declarații ale Vioricăi Dăncilă, după ce a fost propusă premier

Ea este membră PSD din anul 1996 şi a fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Femei PSD Videle, consilier local la Videle, consilier judeţean în Teleorman, preşedintele Organizaţiei de femei PSD Teleorman.

În perioada 1989 – 2009, Viorica Dăncilă a fost mai întâi profesoară la Liceul din Videle, iar apoi inginer la OMV Petrom SA.

Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.

Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD.

Ea a militat pentru modificarea legilor Justiției, criticându-i pe președintele Klaus Iohannis și pe fostul ministru de Justiției Monica Macovei.

În linia trasată de PSD, ea a dat sfaturi unor oficiali europeni să se informeze mai bine înainte de a critica măsurile adoptate de coaliția la putere.

1 Comment

1 Comment

  1. COCUEMA

    2018-01-17T15:28:08+02:00 at 15:28

    IN UNANIMITATE P.S.D.A VOTAT HM NU O CUNOSC .DAR CAND SE DA UN VOT PE CA BAZA SE DA? PE BAZA AVUTIEI SAU AL COMPETENTEI..?CE BENEFICII A AVUT ROMANIA IN URMA DOAMNEI EUROPARLAMENTAR DANILA DACA CONLUCREAZA? IN INTERESUL ROMANIEI…SAU STA CUMIINTICA IN BANCA .COMODA CALDUTA BINE RETRIBUITA……EI E O VORBA PROST SA FI NOROC SA AI ….FARA PROIECTE…. IN BENEFICIUL ROMANIEI……NU E TOT UNA ,DACA ESTI PROPULSAT PE BAZA COMPETENTEI, SAU PE BAZA INFLUENTEI PARTIDELOR…. SUCCES DOMNILOR…DAR PREA BATE LA OCHI..PLIMBAREA ASTA SUS IN GUVERN PRIM MINISTRU ..JOS DIN GUVERN .UITATIVA BINE CE OCHI ALEGIETI SA NUI MAI SCHIMBATI CA SI BATISTELE DE LA NAS..NU DE ALTA ,INSTABILITATEA ASTA E DAUNATOARE ,,VIZ A VIZ DE ROMANIA SI INTERN SI EXTERN

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top