Connect with us
Vremea face ravagii în toată țara. Zeci de drumuri blocate în mai multe zone

Știri

Vremea face ravagii în toată țara. Zeci de drumuri blocate în mai multe zone

Vemea extremă face ravagii în toată țara. Ploile par că nu se mai opresc de câteva iar meteorologii emit zeci de avertizări pentru furtuni și inundații. Viiturile au făcut ca traficul să se desfășoare extrem de greu în anumite zone.

Zeci de drumuri din judeţele Neamţ, Vrancea şi Bacău au fost blocate din cauza ploilor torenţiale căzute în ultimele 24 de ore, zonele respective fiind sub avertizare meteo de tip Cod portocaliu.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, reprezentanţii instituţiei monitorizează drumurile din judeţele menţionate, în vederea intervenţiei pentru restabilirea circulaţiei auto.

„Pe DN 15 în localitatea Bistricioara, judeţul Neamţ, viitura de pe versanţi a angrenat pe partea carosabilă pietre, arbori şi potmol. Circulaţia este întreruptă începând cu data de 29 iunie, ora 14,30, fiind dirijată pe un drum local şi pe DJ 155F.

Pe tot parcursul nopţii de 29 spre 30 iunie, s-a intervenit cu buldoexcavatoare pentru degajarea părţii carosabile, reuşindu-se ţinerea sub control a nivelului apei şi evitarea inundării zonei; munca drumarilor este îngreunată însă de ploaie şi de forţa viiturilor, care manifestă aceeaşi intensitate, angrenând în continuare cantităţi masive de pietriş.

Pe drumul naţional 2N în localitatea Jitia, judeţul Vrancea, viiturile au condus la ruperea tuburilor unui podeţ pe râul Râmnicul Sărat. S-a intervenit de urgenţă pentru evaluarea şi refacerea zonei afectate, operaţiunile urmând să fie continuate după retragerea apelor”, se arată în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă afirmă că circulaţia este îngreunată pe DN 12B în Slănic Moldova, judeţul Bacău.

Circulația este înreunată pe mai multe drumuri

„O viitură pe râul Slănic a condus la prăbuşirea zidului de sprijin pe o lungime de aproximativ 100 metri, zona a fost semnalizată corespunzător, iar circulaţia este asigurată pe jumătate din cale.

Pe drumul naţional 17B în localitatea Dreptu, judeţul Neamţ şi DN 17B în zona Frumosu, viiturile de pe versanţi au transportat pe carosabil stânci, arbori şi potmol; în ambele cazuri, s-a intervenit cu utilaje de tip Unimog şi buldoexcavatoare pentru degajarea părţii carosabile.

Circulaţia se desfăşoară pe jumătate din cale”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Reprezentanţii DRDP Iaşi mai menţionează că situaţii punctuale asemănătoare au fost semnalate pe parcursul zilei de vineri pe DN 17B, în localităţile Roşeni şi Poiana Teiului (jud. Neamţ), unde circulaţia a fost întreruptă pe un sens din cauza căderilor de pietriş şi arbori, fiind însă restabilită prin intervenţia echipelor de drumari.

Citește și ANM a actualizat prognoza meteo. Codul portocaliu a fost prelungit

De asemenea, circulaţie îngreunată temporar a fost consemnată pe unele sectoare în judeţele Bârlad şi Galaţi (DN 24A şi 24D), aceasta revenind însă la normal după retragerea apelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top