Connect with us
vremea

Știri

VREMEA se strică! Meteorologii au emis o informare oficială! Unde va ninge în weekend!

Meteorologii au emis o informare legată de producerea unor fenomene precum intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare și răcire a vremii valabilă pentru toată țara.

Informarea intră în vigoare începând de astăzi, de la ora 22.00 și este valabilă până duminică, la ora 16.00.

Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării.

Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor.

Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge.

Se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

În funcție de evoluția fenomenelor meteo, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza atenționarea.

Citește și: Cum va fi vremea in weekend in fiecare regiune

Meteorologii au emis avertismentul! Fenomenul rar care va cuprinde lumea!

merica de Nord este lovită de mai multe zile de un val de frig extrem, cu origine polară, iar condițiile ar urma să se înrăutățească, iar experții vorbesc deja despre un fenomen straniu la nivel planetar.

Presa de peste Ocean vorbește deja despre un așa-numit “ciclon-bombă” care va aduce și mai mult frig.

În unele orașe, temperaturile au coborât până la minus 40 de grade Celsius și s-a spus că e mai frig chiar decât pe Marte.

Oamenii au fost sfătuiți să stea în case, iar unele școli au fost închise.

11 oameni au murit până acum în SUA din cauza frigului.

Cu toate acestea, un studiu din 2015 anunța că va urma scurtă “epocă de gheață”.

Studiul, întocmit de Societatea Regală de Astronomie din Marea Britanie, relevă că o mini-epocă de gheață ar urma să afecteze Terra în 2030, conform Digi 24.

În mai puțin de 15 ani, activitatea Soarelului ar putea să scadă cu peste 60 la sută, ceea ce ar provoca o scădere sensibilă a temperaturilor, cu ierni deosebit de aspre, cum e cea dezlănuțuită în prezent în nordul Statelor Unite.

Echipa de cercetători, condusă de Valentina Zharkova, astrofizician și profesoară de matematică la Universitatea Northumbria, a elaborat un nou model matematic al ciclurilor solare.

Bazându-se pe analiza circulației câmpurilor magnetice din interiorul și de la suprafața Soarelui (așa-numitul efect „dynamo”), echipa a putut obține „predicții de o precizie fără precedent”.

„Am remarcat că două valuri magnetice care circulă în interiorul Soarelui au ca origine două straturi diferite de materie. Ambele au o frecvență de circa 11 ani, chiar dacă sunt ușor diferite și adesea decalate.

În cursul unui ciclu, valurile fluctuează între emisferele nordică și sudică ale Soarelui”, a explicat Valentina Zharkova la adunarea națională de astronomie de la Llandudno (Țara Galilor).

Acest fenomen al schimbării ciclurilor solare se produce cu regularitate.

Iar o asemenea mini-epocă de gheață, cum este descrisă de Societatea Regală de Astronomie, s-a întâmplat deja între anii 1646 și 1715.

Cunoscută sub numele de „minima Maunder”, această perioadă glaciară „moderată” ar fi cauzat înghețarea Senei la Paris, precum și a numeroase alte fluvii din Europa și cele două Americi.

În 2014 NASA a emis, cu prudență, cam aceeași ipoteză ca Societatea Regală de Astronomie.

Între timp, Zharkova și-a mai temperat, totuși, previziunile din studiu, explicând că modelul său matematic nu poate fi utilizat ca o dovadă sigură că va exista o mini-epocă galciară, pentru că trebuie ținut cont și de încălzirea climatică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top