Connect with us
Alerta de vreme instabila pana vineri dupa-amiaza, emisa de ANM

Vremea

Alerta de vreme instabila pana vineri dupa-amiaza

Administratia Natională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de instabilitate atmosferica valabila joi si vineri in mare parte din tara, dar si de canicula si disconfort termic care urmeaza sa afecteze, joi, Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea continentala.

Citeste si: Cum racesti terasa de langa casa in zilele caniculare?

Citeste si: Canicula si ultimele sfaturi care ne ajuta sa o suportam mai usor

Potrivit meteorologilor, in intervalul 11 august, ora 6:00 — 12 august, ora 15:00, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a teritorului. Astfel, joi, 11 august, in vestul, centrul si nordul teritoriului vremea va fi instabila si se va raci. Vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, care pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Pe spatii mici cantitatile de apa vor depasi 30 — 40 l/mp. Incepand din orele serii si pana in dupa-amiaza zilei de vineri, 12 august, fenomene similare se vor manifesta pe arii extinse in regiunile sud-estice si estice, precum si in zona de munte, cu precadere in Carpatii Orientali.

Pe de alta parte, in cea mai mare parte a Munteniei, in sudul Moldovei, precum si in Dobrogea continentala, in dupa-amiaza zilei de joi, 11 august, vremea va fi caniculara, cu maxime de 35 — 36 de grade si, izolat, 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Meteorologii precizeaza ca, vineri, 12 august, vremea va deveni racoroasa in toata tara, iar in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice vor actualiza informarea emisa miercuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top