Connect with us
zi liberă

Știri

Zi liberă pentru elevi în această săptămână! Unde nu se fac ore!

Elevii au parte de o veste bună în această săptămână, cu ocazia Zilei Educației. Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că, la nivel național, nu se vor face cursuri în această zi, ci se vor desfășura „activităţi specifice educaţiei”. Elevii din București vor avea, însă, zi liberă, fără activități extrașcolare.

Totodată, nici elevii din Brăila și Giurgiu nu vor merge la școală, a anunțat ulterior ministerul Educației.

Ziua Educației este joi, 5 octombrie, ocazie cu care elevii nu vor face ore. Dacă elevii și preșcolarii din țară vor veni, totuși, la unitățile de învățământ pentru a face alte activități, cei din București vor avea liber,  a menţionat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

„În conformitatea cu prevederile art.27, alin. 4 din Contractul Colectiv de Muncă, la nivelul grupului de unităţi al ISMB, ziua de 5 octombrie- Ziua Mondială a Educaţiei este nelucrătoare. În aceste condiţii, directorii unităţilor de învăţământ vor lua toate măsurile ce se impun, în vederea punerii în aplicare a prevederilor legale mai sus menţionate”, reiese dintr-o notă informatică trimisă de ISMB către toate unităţuile şcolare din Bucureşti.

Ziua Mondială a Educaţiei a fost inaugurată, în 1994 de către UNESCO şi se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 5 octombrie, în 200 de ţări din întreaga lume. La nivel mondial, această zi este cunoscută sub denumirea de World Teachers’ Day – Ziua Profesorilor.

Citește și: Structură an școlar 2017-2018. Când începe școala și când sunt vacanțele

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top