Connect with us
Zoe Petre A MURIT. Care este cauza decesului

Știri

Zoe Petre A MURIT. Care este cauza decesului

Zoe Petre, fost consilier prezidențial, a murit vineri, la vârsta de 77 de ani. Fostul consilier prezidențial al lui Emil Constantinescu era internat la Spitalul Elias, în urmă câteva zile, după ce suferise un accident vascular-cerebral.

„În această dimineață a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, Profesorul nostru admirat și iubit. Despre ceea ce a însemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenți și colegi vom depune mărturie, cu recunoștință și emoție, întotdeauna. Sit Tibi Terra Levis”, a transmis Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei.

Ea a fost istoric, publicist și om politic. Între anii 1990-1996 a fost decan al Facultății de Istorie a Universității din București.

În anii 1992 și 1996, a fost director de comunicare al campaniei prezidențiale a candidatului CDR, Emil Constantinescu. De la 1 decembrie 1996, prof. dr. Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă al Președintelui României, Emil Constantinescu și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României. După ce acesta nu a mai fost președinte, l-a urmat în fondarea partidului ”Acțiunea Populară”, al cărui vicepreședinte a fost.

Zoe Petre s-a născut în 23 august 1940. În urmă cu câteva zile a împlinit 77 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top