Connect with us
15 ecrane vor fi montate în punctele cheie ale Capitalei în ziua vizitei Papei Francisc

Știri

15 ecrane vor fi montate în punctele cheie ale Capitalei în ziua vizitei Papei Francisc

Organizatorii evenimentului „Papa la București” au oferit informații cu privire la desfășurarea vizitei Sanctității Sale la București și au anunțat că în Capitală vor fi amplasate 15 ecrane, dintre care unul în Piața Revoluției, în care bucureștenii pot privi regia traseului Papei.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a precizat că recomandarea administrației este ca toți cei care participă la eveniment să plece din timp către locurile unde se vor desfășura cele două manifestări centrale, Catedrala Mântuirii Neamului și Catedrala Sfântul Iosif.

„Se interzice cu desăvârșire accesul participanților cu băuturi alcoolice, se interzice participarea cu orice fel de animal de companie sau orice alt tip de animal (…). Cei care au mașini parcate în zonele unde organele de poliție vor acționa să înțeleagă și să le ia, să le ducă în planul doi, pentru că altfel va trebui să se aplice anumite măsuri, constând în aceea că se vor ridica mașini, se vor duce în zone de siguranță. Atragem atenția că nu va exista o contravenție în acest sens, doar o măsură administrativă, astfel încât să nu avem ambuteiaje pe zonele în care se desfăsoară evenimente”, a declarat viceprimarul Bădulescu.

Aurelian Bădulescu a mai spus că parcările vor fi indicate de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București care va fi în permanență alături de organziatori și de celelalte structuri ale Jandarmeriei și Poliției București.

,,Municipalitatea este pregătită ca acest eveniment să înceapă. Dumnezeu să ne ajute și să terminăm cu bine această vizită istorică a Papei’’, a conchis viceprimarul.

,,Sfântul Părinte este un dar pentru noi, dar devine o ocazie ca o comunitate, un oraș, să crească, să devină mai frumos printr-o participare activă la un program spiritual, la rugăciuni, la cântece, pe care le vom avea înainte de Sfânta Liturghie, de la 18.30. Îi vom însoți pe pelerini cu toată această desfășurare spirituală”, a precizat în completare Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei romano-catolice la București.

,,Luăm cu asalt cu bucurie străzile din Capitală, de lângă Catedrala Sfântul Iosif. Este vorba de strada Berthelot, strada principală, o bucățică din strada Budișteanu, strada Lutherană, Calea Victoriei, ca să ajungem spre Piața Revoluției, în Piețele Ateneu și George Enescu, acolo unde este cea mai mare zonă de scaune pe care noi o pregătim pentru pelerinii noștri, cei care s-au înscris pe platforma www.papalabucuresti.ro și care începând de ieri, își primesc biletele tipărite, pe care le ridică din Parohii, iar ceilalți au început să primească biletele în format electronic pe e-mail. Să nu se sperie nimeni, procesul continuă. Toată lumea o să-și primească biletul’’, a precizat Adriana Răcășan, organizator al evenimentului de la Catedrala Sfântul Iosif.

Răcășcan a mai spus că porțile de acces sunt foarte bine definite și facilitează accesul numai în zonele în care pelerinii au primit acces.

,,Fiecare persoană a primit un bilet nominal, biletele nu sunt transmisibile, au cod unic de bare, pot fi folosite doar o singură dată de persoana respectivă. Nu există o restricționare din punctul de vedere al ieșirii. Poate cineva dorește să se întoarcă acasă mai repede și apoi să se reîntoarcă, se va marca accesul, dar nu este transmisibil, fiind numele pe el, poate fi verificată persoana din nou la sosire”, a mai adăugat producătorul evenimentului de la Catedrală.

Sursa citată a mai subliniat că foarte importante sunt porțile de acces. La acestea există o structură de corturi, niște lăcașuri de primire, unde pelerinii sunt așteptați de voluntari, care îi vor ghida spre un protocol de acces, în colaborare cu forțele de ordine și de securitate. Persoanele vor fi controlate de obiecte contondente, care, dacă există, vor fi reținute, apoi înapoiate. Fiecare pelerin a primit instrucțiuni, împreună cu biletul.

Totodată, Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” le recomandă bucureștenilor care doresc să-l vadă pe Suveranul Pontif să aleagă zona recomandată pe unde va trece coloana oficială.

,,Papa Francisc poate fi salutat, la sosirea în România, pe data 31 mai, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei. În această zonă coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenți. Pe celelalte porțiuni ale traseului, coloana Suveranului Pontif se va deplasa conform protocolului de securitate impus de eveniment și de aceea, pe aceste tronsoane de deplasare scad șansele de a-l vedea pe Papa Francisc. Pe traseul de deplasare al coloanei oficiale este interzisă folosirea dronelor’’, a precizat Comitetul într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În același document, Comitetul Interministerial pentru Securitate precizează că a conceput acţiunile ce vor avea loc pe perioada vizitei pentru a păstra ritmul normal al vieţii cotidiene din oraşele vizitate.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Suveranul Pontif va avea o întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis, pe 31 mai, la ora 12.20, urmată apoi de o întâlnire cu premierul României, care va avea loc tot la Palatul Cotroceni.

Andreea Marinescu este reporter și redactor generalist la HUFF.ro. Are o experiență de 6 ani în jurnalism, iar ultimii 3 și i-a petrecut în jurnalismul online. A mai scris pe site-uri de TOP din România, precum www.revistate.ro. Andreea Marinescu este specializată în știri generale, economice și analize. De asemenea este un bun reporter de teren care are surse bune de informare și credibile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top