Connect with us
Cine este românca care a creat veșmântul lui Papa Francisc pentru vizita în România

Spiritualitate

Cine este românca care a creat veșmântul lui Papa Francisc pentru vizita în România

Veşmântul purtat de Papa Francisc în timpul Sfintei Liturghii de la Sanctuarul Marian din Şumuleu Ciuc a fost creat de Cristina Sabău-Trifu, artist plastic din Satu Mare, din stofă albă cu simboluri precum statuia Fecioarei Maria şi turlele bisericii de la Şumuleu.

Pe spatele hainei purtate de Papa Francisc apare logo-ul vizitei Suveranului Pontif, „Să mergem împreună”.

„M-am gândit la simboluri specifice care se găsesc acolo şi anume statuia Fecioarei Maria de la Şumuleu şi turlele bisericii de la Şumuleu. Iar pe spatele hainei apare logo-ul <>. Haina se numeşte cazulă, este folosită în sărbători şi vine peste hainele pe care Sfântul Părinte le va avea pe el”, a spus Sabău-Trifu, artistul din Satu Mare care a creat veșmântul Papei Francisc.

Potrivit acesteia, elemenele specifice creaţiei sale sunt petele de culoare şi linia flexibilă care se poate observa în toate hainele preoţeşti create.

Artistul din Satu Mare a comandat materialul pentru haină din Occident, a procurat toate materialele necesare pentru aplicaţii, firele pentru brodat şi a realizat desenul hainei.

Cristian Sabău-Trifu a primit măsurile pentru Sfântul Părinte de la Biroul de Liturgică de la Vatican și a creat cazula folosind o stofă simplă albă.

„Cunoscând din auzite pe Sfântul Părinte, care este un om care iubeşte simplitatea, nu m-am gândit la materiale poleite cu aur, ci la o stofă de o simplitate extremă, este o stofă subţire din fibre naturale comandată în Germania, de culoare albă. Iar pe aceasta vor veni aplicaţiile – broderie, fir auriu, fir colorat”, a explicat Cristina Sabău-Trifu.

Cristina Sabău-Trifu Cristina s-a născut în 14 februarie 1961 în Satu Mare, iar în 1985 a obţinut diploma de licenţă la Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj Napoca, specializarea Tapiserie – Creaţie Vestimentară – Profesor de Desen. Din anul 2014 este colaborator al filialei Uniunii Artiştilor Plastici din Satu Mare.

Papa Francisc se află în vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top