Papa Francisc în România – Imagini video, declarațiile Sfântului Părinte slujba și liturghia

31.05.2019

Papa Francisc a ajuns astăzi în România, în jurul orei 11:10 aeronava Papală a aterizat pe Aeroportul Otopeni, aeronava a arborat Steagul României și Steagul Papal, cum se obișnuiește la fiecare vizită pe care Suvernul o face în deplasările sale. Pe toată durata vizitei sale HUFF.ro va transmite LIVE VIDEO cele mai importante momente și live text, sumarul acestora.

Papa Francisc a fost însoțit în drum său spre România alături de 70 de jurnaliști din toate colțurile lumii, avion în care se află și Andreea Esca.

LIVE TEXT / UPDATE – Papa în România

Actualizare, ora 19:28 – Liturgia a luat sfârșit. Ziua 1 a Papei în România s-a încheiat. Mâine vom continua să vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă în vizita istorică făcută de Papa Francisc în România.

ACTUALIZARE, 18:48 – Papa Francisc a susținut la Catedrala Sfântul Iosif o slujbă / liturghie specială cu ocazia venirii sale în România.

ACTUALIZARE, ora 14:35 – Papa Francisc se află într-o scurtă pauză, iar la ora 16:00 acesta va fi prezent la Catedrala Mântuirii Neamului. Biserica Ortodoxă NU a permis accesul oamenilor în zona. Ulteior se va deplasa către catedrala Sfântul Iosif pentru a oficial slujba.

Galerie foto Papa Francisc la Palatul Cotroceni

ACTUALIZARE ora 13:45 – Papa a trecut de protocol, exact cum face de fiecare dată, iar la ieșirea din Palatul Cotroceni, acesta a ținut să-i salute pe cei câteva sute de Români care au avut ocazia să fie invitați să fie aproape de Sfântul Părinte, și i-a salutat pe cei prezenți. Momentul a fost unul tare apreciat de cei prezenți care NU se așteptau deloc să fie „bagați în seamă” de Papa Francisc.

ACTUALIZARE ora 13:57 – Papa și-a încheiat discurcul cu „Dumnezeu să binecuvânteze România!”. Acesta a recunoscut și meritele românilor aflați departe de țară pentru toate eforturile depuse.

ACTUALIZARE, ORA 13:24 – Papa Francisc se adresează României printr-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni. Discursul Papei vine imediat dupa discursul președintelui Iohannis.

Actualizare, 13:16 – Întâlnirea privată dintre Papa Francisc și Klaus Iohannis s-a terminat, iar președintele și Papa au susținut o scurtă declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

ACTUALIZARE, ora 13:07 – Discutia privată dintre Papa Francisc și Președintele Klaus Iohannis se apropie de final. La masă a fost prezentă și Viorica Dăncilă. Cele două părți au discutat despre problemele pe care pe Papa îl frământă. cum ar fi pacea, egalitatea și migrația.

Actualizare, 12:30 – Papa Francisc a salutat în Limba Română, Garda de onoare care l-a primit la Palatul Cotroceni. Un mi moment de stâgăcie a fost după ce militarii au terminat de intonat imnurile și suveranul trebuia să salute în Limba Română garda. Ajutat de Președintele Iohannis, Papa Francisc a trecut ușor peste moment.

Actualizare ora 12:25 – Sfântul Părinte, Papa Francisc, a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de Prședintele Klaus Iohannis și de garda de onoare. Vizita Papei este în același timp și o vizită de stat. Papa este Șeful statului Vatican.

Papa Francisc a ajuns în România - LIVE UPDATE
Papa Francisc a ajuns în România – LIVE UPDATE

ACTUALIZARE, 12:09 – Coloana oficială a ajuns în București și în scurt timp Sfântul Părinte ajunge la Palatul Cotoroceni. Papa a fost aplaudat de oameni când a trecut pe lângă ei. Papa Francisc saluta mulțumiea cu mânna pe geam și cu un zâmbet cald.

ACTUALIZARE ora 11:51 – Papa a deschis geamul Daciei Logan în care se află și a început să salute din mașină mulțumea din Otopeni care s-a adunat pe DN1 să-l vadă.

Papa saluta lumea adunata pe DN1, in drum spre Cotroceni
Papa saluta lumea adunata pe DN1, in drum spre Cotroceni

ACTUALIZARE 11:48 – Papa Francisc a plecat spre Palatul Cotroceni cu o mașină Dacia Logan, care are numere special SCV1, este singurul lucru special la mașina papală.

Papa Francisc pleaca spre Palatul Cotroceni cu o Dacia Logan
Papa Francisc pleaca spre Palatul Cotroceni cu o Dacia Logan

ACTUALIZARE ora 11:44  – Papa a plecat spre Palatul Cotroceni unde va fi întâmpinat tot de președintele Klaus Iohannis, cel care l-a și invitat pe Papa Francisc în țara noastră.

Papa Francisc a ajuns in Romania. Acesta a fost intampinat de Presedintele Klaus Iohannis.
Papa Francisc a ajuns in Romania. Acesta a fost intampinat de Presedintele Klaus Iohannis.

Doi copii, îl vor aștepta pa Papă la scara avionului, și îi vor oferi un buchet de flori. Conform tradiției, acesta după ce iese din avionul Papal, se lasă în genunchi și sărută pâmântul țării în care a aterizat.

Deși vremea nu ține deocamdată cu cei veniți să-l întâmpine, în acest moment fiind un cod Galben de Ploi, urmând ca Bucureștiul să fie lovit de un cod portocaliu de ploi.

PAPA VIDEO LIVE – Vizita Papală în România

„Este un cald și foarte primitor, aveai senzația că are tot timpul din lume să vorbească cu tine. VIne către tine luminos, cu zâmbetul pe buze și mereu zâmbitor”, a spus Andreea Esca care l-a însoțit pe Papa Franicisc în avionul Papal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *