Slujba Papei Francisc de la Șumuleu Ciuca fost ținută în trei limbi, inclusiv Maghiară

Ultimul update: sâmbătă 1 iunie 2019 12:53 Data publicării: sâmbătă 1 iunie 2019 11:52

Papa Francisc a ajuns astăzi la Șumuleu Ciuc. Vizita Papei în România și programul acesteia a fost puțin încercată de vreme, dar într-un final Sfântul Părinte a reușit să ajungă la timp la Șumuleu Ciuc, unde-l așteptau peste 60.000 de oameni.

Liturghia a fost ținută în trei Limbi, unii oameni deranjat că a fost și în Limba Maghiară

Unele persoane au comentat acid pe mediile de socializare, când au auzit că Liturghia este ținută în Limba Maghiară. Este important de meționat ca programul oficial prevedea această acțiune și că Biserica Catolică a încercat să respecte tradiția zonei, unde Slujbele sunt ținute de fiecare dată în Maghiară.

Slujba a fost subtitrată în Limba Română, iar Papa a vorbit în Limba Italiană.

De s-a ținut slujba în Maghiară la Șumuleu Ciuc?

Un val de comentarii negative pe rețelele sociale a început să curgă în momentul în care slujba de la Șumuleu Ciuc a fost ținută în limba Maghiară. Mii de oameni au reacționat virulent și se declară extrem de nemulțumiți de faptul că evenimentul a folosit limba Ungariei, în loc de cea a României.

Oficialii Bisericii Catolice explică că s-a respectat tradiția zonei și nu s-a dorit a aduce o ofensă poporului român.

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii
  1. Tudor Zach , 1 iunie 2019 la 15:21

    Cred ca cineva este de-a dreptul tampit. Sumuleu Ciuc este un loc de pelerinaj pentru catolicii maghiari, care ii aduc multumire de Rusalii Maicii Sfinte ca i-a ajutat intr-o batalie pe care au purtat-o cu un principe al Transilvaniei care dorea sa le impuna religia reformata. Este normal ca slujba sa se tina si in limba maghiara, intrucat evenimentul Sumuleu Ciuc a fost dedicat in special credinciosilor romano-catolici de etnie maghiara, care sunt mult mai multi decat romano-catolicii de etnie romana. Pentru acestia din urma a tinut slujbe la Bucuresti si Iasi. Dar sa-i faci pe cei 7 martiri greco-catolici ca fiind maghiari este dovada de o crasa incultura. Cei 7 martiri,au fost episcopi greco-catolici romani, care au suferit si murit pentru biserica pe care au slujit-o iar pentru acest moment Papa a rezervat momentul Blaj. Daca sunteti ignoranti, macar nu o aratati public. Eu sunt roman, ortodox, dar nu pot sa nu recunosc echitatea unui asemenea program care aduce mesajul intelegerii si pretuirii pentru cei morti pentru credinta.

  2. lulu , 1 iunie 2019 la 19:44

    Cei care doar atât au înțeles din mesjul papal sunt oamenii pentru care Papa a venit degeaba. Pe placul lor ar fi fost o slujbă ținută de Funar.