Connect with us
Cât a cântărit cel mai mic bebeluș din lume, care a supraviețuit eroic

Social

Cât a cântărit cel mai mic bebeluș din lume, care a supraviețuit eroic

Saybie, o fetiță din California, a fost cel mai mic bebeluș din lume. Acesta cântărea mai puțin decât și-ar putea imagina o persoană. Cu toate acestea, a luptat și a supraviețuit, deși nimeni nu i-a dat prea multe șanse. Ea a venit pe lume în plină iarnă, la doar 23 de săptămâni.

Cel mai mic bebeluș din lume cântărea puțin peste 200 de grame

Cel mai mic bebeluș născut prematur care a supraviețuit vreodată este Saybie, din California. Ea a venit pe lume la 23 de săptămâni și 3 zile de sarcină. Mama a fost băgată de urgență în operație de cezariană, după ce medicii au constatat că fătul nu ia în greutate și pune în pericol viața mamei.

Fetița s-a născut la spitalul Sharp Mary Birch din San Diego și cântărea doar 245 de grame. Timp de cinci luni, ea a stat la terapie intensivă și medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a o ține în viață. Deși medicii nu i-au dat prea multe speranțe de viață, având în vedere că bebelușii născuți prematur se confruntă cu multe complicații, se pare că cea mică nu a avut parte de acestea, în mod surprinzător. În momentul externării, fetiţa cântărea aproximativ 2,3 kilograme, a precizat spitalul.

Cei care i-au urmărit evoluția și au îngrijit-o consideră că este cu adevărat un miracol. Mama lui Saybie a dorit să-şi păstreze anonimatul, la fel și restul familiei, însă a fost de acord cu mediatizarea evenimentului. Toate informațiile se referă la mica eroină, care a primit numele de la asistentele care au avut grijă de ea.

“Saybie nu a suferit niciuna dintre complicaţiile în general asociate bebeluşilor născuţi prematur, cum ar fi hemoragii cerebrale sau probleme pulmonare şi cardiace. Ea este cu siguranţă un miracol.”, a declarat spitalul după cinci luni de stat la terapie intensivă.

Potrivit registrului cu cei mai mici bebeluşi din lume, gestionat de Universitatea din Iowa, Saybie deţine în prezent recordul mondial, stabilit anterior de un bebeluş născut în 2015 în Germania, care cântărea cu doar şapte grame mai mult ca ea.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top