Connect with us
Cum trebuie să arate un contract de închiriere perfect legal. Model PDF

Utile

Cum trebuie să arate un contract de închiriere perfect legal (Foto)

Contract de închiriere. Cum trebuie să arate ca să fie legal? Fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu o situație care necesita închirierea unui imobil sau a unui autoturism. Sau cel puțin a văzut pe cineva semnând un astfel de contract. Dacă vrei să te muți în chirie, ori poate ai un imobil pe care vrei să-l închiriezi, informațiile care urmează îți vor fi de ajutor.

Ce este contractul de închiriere

Contractul de închiriere este un tip de contract de locațiune ce are ca obiect o locuință, dată în folosință de o persoană alteia, pe o perioadă de timp, în schimbul unei sume de bani numită chirie. Reglementarea integrală a acestui contract se regăsește în Codul civil.

„Contractul de locaţiune se consideră încheiat îndată ce părţile au convenit asupra bunului şi preţului”, se arată în Codul civil.

Nu e nevoie să mergem la notar și să autentificăm actul pentru a putea vorbi de un contract valabil, pur și simplu pentru că legea nu prevede necesitatea aceasta.

De asemenea, valabilitatea contractului nu este și nu a fost niciodată condiționată de înregistrarea sa la Fisc. Contractul de închiriere este perfect valabil și dacă e un simplu înscris sub semnătură privată, între cele două părți.

Ce trebuie să conțină

Un contract de închiriere perfect legal trebuie să conțină o serie de elemente, cum ar fi: părțile contractului de închiriere, descrierea proprietății, condițiile de închiriere, datele de închiriere și încetare a contractului, detaliile depozitului de securitate, ocupanții proprietății, detalii privind animalele de companie.

Foarte important! Contractul trebuie să includă neapărat o secțiune cu reparații și daune, modificări ale proprietății, precum și dreptul de acces în proprietate.

De precizat este că pot exista mai mulți cotitulari de contract, care vor avea aceleași îndatoriri ca și locatarul și care vor dobândi drepturi locative proprii.

Orice persoană care locuiește alături de aceștia, va dobândi, de asemenea, drepturi locative proprii și i se vor atribui obligațiile legale izvorâte din contract.

Nivelul chiriei se stabilește, de comun acord, de către părțile contractului, având la bază „jocul cererii și al ofertei”.

Durata contractului de închiriere nu este strict stabilită de lege, părțile contractante o pot stabili așa cum doresc.

 

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top