Connect with us
Doliu în lumea filmului. A murit marele actor George Paul Avram din “Toate pânzele sus”

Vedete

Doliu în lumea filmului. A murit marele actor George Paul Avram din “Toate pânzele sus”

Este doliu în lumea teatrului și a filmului românesc. George Paul Avram a murit, anunțul fiind chiar de soția marelui actor din “Toate pânzele sus”, care a interpretat rolul lui Haralamb. Rudele, apropiații și foștii colegi de breaslă au aprins câte o lumânare și s-au rugat pentru sufletul regretatului actor care a pierdut lupta cu viața la 80 de ani.

Doliu în lumea filmului. A murit marele actor George Paul Avram din “Toate pânzele sus”

Actorul George Paul Avram, cunoscut publicului larg pentru rolul marinarului Haralamb din „Toate pânzele sus” a murit azi, la vârsta de 80 de ani. Surse din cadrul Teatrului Național București au declarat pentru Gândul.ro că moartea actorului a fost confirmată de soția acestuia, care locuiește în Canada.

La scurt timp după ce s-a aflat despre plecarea de pe această lume a lui George Paul Avram, pe rețelele de socializare au început să apară mesaje emoționante, prin care cei care l-au cunoscut i-au adus un ultim omagiu unuia dintre cei mai mari actori ai țării noastre. Florin Ghioca a vorbit și despre cei 18 ani de exil ai regretatului actor, care a înregistrat în toți anii săi de activitate o biografie artistică impresionantă.

“Haralamb a ridicat toate pânzele sus și, după 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fără sfârșit. A fost actor al Teatrului Național din București, până în ziua în care a decis să părăsească țara, în 1987, persecutat de comuniști. S-a întors în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român. Ultimul său rol a fost în 2007, în… «Restul e tăcere»… ” este mesajul scris de  jurnalistul Florin Ghioca pe contul său oficial de Facebook.

George Paul Avram a fugit în Germania în anul 1987, din cauza presiunilor la care a fost supus de unul dintre directorii Ministerului Culturii. A revenit în țară în 2005.

Actorul a jucat peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Național din București și a avut și apariții-cheie în producții cinematografice.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top