Connect with us
Doliu în lumea muzicii. A murit una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară

Vedete

Doliu în lumea muzicii. A murit una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară

Marea cântăreață a vremurilor de demult, Gigi Marga, s-a stins din viață la data de 9 iunie, la scurt timp după ce a împlinit 91 de ani. De mai bine de 30 de ani, din dorința de a scăpa de regimul comunist, ea s-a retras în Statele Unite ale Americii, unde și-a continuat cariera muzicală. Din păcate, un episod neplăcut provocat de problemele grave de sănătate a trimis-o pe artistă într-un cămin de bătrâni, acolo unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

Doliu în lumea muzicii. A murit una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară

Gigi Marga a încetat din viața la vârsta de 91 de ani, pe care o împlinise chiar pe 22 aprilie. În ultimii doi ani, aceasta a locuit într-un azil de bătrâni, după ce a fost găsită de autorități singură în casă, într-o stare deplorabilă. La împlinirea vârstei de 90 de ani, o familie de români i-a făcut o surpriză la cămin, sărbătorind alături de ea acest eveniment. Anul acesta, deși a reușit să supraviețuiască pandemiei de coronavirus, a trecut în neființă.

Anunțul morții sale a fost făcut de Grigore Culian, apropiat al artistei și redactor-șef al publicației New York Magazine. Acesta a precizat că au fost colegi de scenă 40 de ani, după care a decis să-i fie alături la venirea în America. Astfel, a îngrijit-o și s-a asigurat să aibă o bătrânețe liniștită. Bărbatul a avut doar cuvinte de laudă la adresa Georgetei Marga și regretă pierderea acesteia și faptul că nu are parte de o ceremonie funerară normală din cauza pandemiei.

„Gigi Marga s-a stins la fel de modest cum a trăit și o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace!”, a scris Grigore Culian.

Artista era cunoscută drept „cântăreața revelioanelor alb-negru”. Ea a participat la toate petrecerile importante ale vremurilor de demult, respectiv anii ’70, ’80 și a avut o mulțime de fani în anii săi de glorie. Ea a absolvit Conservatorul, iar talentul l-a moștenit de la mama sa.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top