Connect with us
Cine este medicul erou de la ATI Piatra Neamț, care a salvat pacienții din ghearele focului

Știri

El este medicul erou de la ATI Piatra Neamț, care a salvat pacienții din ghearele focului

Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț va fi transferat la București cu un avion militar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iași de unde va fi luat de aeronavă. Medicul va ajunge la Spitalul Floreasca.

UPDATE  – Cătălin Denciu este eroul de la Piatra Neamț.

Doctor Catalin Denciu medicul care a salvat pacientii ATI de la Piatra NeamtDoctor Catalin Denciu medicul care a salvat pacientii ATI de la Piatra Neamt

Medicul ars va fi transferat la București, vine la Iași cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, de la Iași va fi preluat ori cu avionul SMURD, în funcție de condițiile de zbor

Medicul, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului va fi transferat la București.

Medicul care a suferit numeroase arsuri încercând să-i salveze pe pacienți va fi dus cu o autospecială la Iași și apoi va fi transferat la București cu o aeronavă militară.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă mai mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.

Celulă de criză la MAI după incendiul de la ATI Piatra Neamț

Premierul României, Ludovic Orban, participă la celula de criză convocată la Ministerul Afacerilor Interne după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț unde au murit 10 persoane. Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

În cadrul ședinței la care participă și premoerul Ludovic Orban se vorbește despre criza de la Piatra Neamț unde 10 pacienți au murit în urma unui incendiu apărut la secția ATI pentru bolnavii de Covid 19. Potrivit primelor informații, opt pacienți intubați au murit din cauza flăcărilor, iar două persoane au decedat în timpul transferului.

Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu. Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru a evalua situația la fața locului.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top