Connect with us
Ministrul Muncii face noi declarații: ce se întâmplă cu șomajul tehnic după 1 iunie

Economic

Ministrul Muncii face noi declarații: ce se întâmplă cu șomajul tehnic după 1 iunie

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii a făcut un anunț de ultim moment legat de șomajul tehnic. Românii vor să știe dacă se va acorda sau nu după data de 1 iunie. Între timp, aceasta a făcut și o vizită în Germania pentru a verifica în ce condiții muncesc românii. Află mai multe informații din rândurile de mai jos.

Ministrul Muncii face noi declarații: ce se întâmplă cu șomajul tehnic după 1 iunie

Ministrul Muncii a declarat ce se va întâmpla cu șomajul tehnic după 1 iunie. Violeta Alexandru susține că domeniile afectate de pandemie vor primi în continuare șomaj tehnici chiar și după data de 1 iunie. Totodată se va acoperi o parte din salariul celor ce se vor întoarce la muncă. Aceștia vor primi un procent de 41% din salariu.

În perioada stării de alertă angajatorii vor fi și ei ajutați de stat. Este vorba despre 300.000 de oameni apți de muncă, dar care nu mai au contracte active în această perioadă.

Vor fi plăți în valoare de 2.4 miliarde de lei pentru angajați și profesioniști. Violeta Alexandru a menționat că acești oameni trebuie încurajați în continuare. Violeta Alexandru a făcut următoarea declarație:

„Plata șomajului tehnic va continua și după 1 iunie, pentru domeniile afectate.
Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reîntorc la muncă. Cel mai probabil acest procent va fi de 41% din salariu. Se va acorda un sprijin şi celor care angajează în această perioadă. Sunt 300.000 de oameni apţi de muncă ale căror contracte au fost întrerupte. Încurajăm anagajatorii să dea o şansă acestor oameni în continuare.”

Violeta Alexandru a făcut o vizită în Germania în perioada 18- 20 mai însoțită de inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă. Aceștia au verificat condițiile de muncă ale românilor plecați la muncă sezonieră în agricultură.

Conform declarațiilor, plățile sunt făcute la timp, condițiile sunt în prezent decente, dar vor fi îmbunătățite pe parcurs. De asemenea, Violeta Alexandru îi încurajează pe români să plece din țară doar cu contract și să verifice orice informație li se spune.

„Ministrul m-a asigurat că va acorda o atenţie sporită a condiţiilor de sănătate a românilor, va asigura o atenţie sporită asupra contractului general pentru servicii medicale. Acesta asigură un pachet general de servicii. Dacă un angajat este depistat cu coronavirus, acesta va fi preluat de sistemul german de sănătate.

Am vorbit direct cu românii, sunt oameni care merg de 7-8 ani în Germania să lucreze şi mi-au declarat că au condiţii decente şi sunt plătiţi la timp. Încurajez românii să verifice condiţiile de muncă, să nu plece fără contract și să verifice orice fel de întrebare cu Inspecţia Muncii.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top