Connect with us
Moartea a lovit ca un trăznet! Călin Gheorghe a murit, doliu în presa din România

Știri

Moartea a lovit ca un trăznet! Călin Gheorghe a murit, doliu în presa din România UPDATE

Călin Gheorghe unul din cei mai apreciați realizatori radio din România, pe care l-ați putut asculta la Pro FM, Europa FM și în ultima perioadă la Radio Guerrilla. Călin a fost unul din pionierii radioului românesc post-revoluție, în 1995 punea bazele PRO FM, unul din cele mai apreciate radiouri la acele vremuri.

Cauza morții

UPDATE 14:32 – Călin Gheorghe a murit din cauza unui infarct, anunță apropiații acestuia.

Călin Gheorghe a murit sâmbătă, vestea a venit ca un trăznet

Nu se cunosc cauzele decesului, dar confirmarea că a murit Călin Gheorghe a venit chiar de la colegii săi de la Radio Guerrilla, într-o postare pe pagina de Facebook.

“Călin Gheorghe, fostul nostru coleg și prieten, un om cu o voce ca o prietenie de-o viață, a plecat astăzi dintre noi. Clar, viața câteodată o ia razna. Drum bun, Călin Gheorghe. Mulțumim” este mesajul apărut pe pagina de Facebook a radioului Guerrilla.

Ultima emisie avută de Călin la Radio Guerrilla a fost  chiar joi, 23 iulie 2020 și nimic nu prevestea că acesta va muri la nici două zile după ce și-a luat la revedere de la ascultători.

Invitat la Europa FM, Călin Gheorghe i-a povestit lui Toader Păun cum a fost începutul radioului privat în România.

„La momentul respectiv, în anii 90, nu prea exista o lume de radio sau o lume de radio. Am ajuns la radio pentru că am ciocănit la ușa care trebuie. Am aflat că există posibilitatea că pot să mă angajez și având o conexiune la PRO FM și așa am reușit. Nimeni nu știa cum e să faci radio, era doar radiolul public. Am plecat pe improvizație, era totul nou, se lucra cu magnetofonul, când am avut primele două cd playere în emisie, a fost wow”, a declarat Călin Gheorghe la Europa FM într-un interviu pentru

„Erau foarte multe scrisori, în afară de scrisori, veneau oamenii la noi, la radio, era ceva foarte nou și pentru noi și pentru ei. Era ceva de neconceput să poți să intri în radio să vorbești cu cel pe care-l auzi la radio. Înainte să trecem în era digitală, aveai varianta telefon, dar se trecea mult la varianta fizică.”, povestea Călin Gheorghe despre începutul radioului din România.

Foștii colegi îl plâng pe Călin Gheorghe

Foștii colegi ai lui Călin Gheorghe de la PRO FM și Europa FM au postat și ei mesaje de condoleanțe și scrisori de adio pentru fostul lor coleg.

“Poţi exersa vorbirea. Poţi simula entuziasmul şi/sau priceperea. Poţi chiar fenta – o vreme – lumea. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, radioul tot te dă de gol, pentru că vocea te dă de gol. E-atât de simplu. În cazul lui Călin, vocea era exact cum era omul – caldă, calmă, educată. Gravă fără să devină vreodată plicticoasă şi – când era cazul – ghiduşă fără să vireze în hăhăială tembelă. Anglofonii, maeştri ai conciziei, i-ar zice (scurt şi corect) «authoritative» şi «reassuring : de încredere şi liniştitoare. What you hear is what you get (n.r.: Ceea ce auzi este ceea ce obții). Pe scurt, o voce de om bun. Unul dintre cei mai buni oameni pe care am avut bafta să-i cunosc”, a scris Filip Standavid, fost jurnalist Europa FM, pe contul său de Facebook

Povestea lui Călin

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top