Connect with us
City Breack în Barcelona

Știri

Roma și Barcelona, destinațiile preferate de români pentru city break-uri

Roma, Barcelona și Veneția au fost cele mai populare destinații pentru city break-uri în 2016, turiștii optând pentru vacanțe de două persoane, cu durata de trei-patru nopți, potrivit datelor publicate de agenția online de turism Vola.ro.

Roma, Barcelona, Veneția, Londra și Paris formează topul primelor cinci destinații de city break. Roma a fost cea mai populară destinație în rândul clienților Vola.ro; în medie, călătorii au cheltuit 92 de euro pentru un bilet de avion dus-întors pe ruta București-Roma.

Turiștii români au plătit în medie 440 de euro de persoană pentru un city break în afara țării, cu transportul și cazarea incluse. Pentru un city break la Barcelona, au scos din buzunar în jur de 770 de euro, iar pentru destinații ca Veneția – 560 de euro.

Recordul anului 2016 a fost un city break de 6.500 de euro, la Amsterdam, pentru un grup de opt persoane, care a inclus patru nopți de cazare, transport cu avionul și excursii locale opționale.

Galerie foto Barcelona

Anul 2016 a fost un an bun și pentru companiile low-cost, care au vândut bilete din România spre Germania cu prețuri foarte mici, un zbor spre Berlin începând de la șase euro dus-întors, potrivit datelor agenției Vola.ro.

Prețurile medii din capitală spre cele mai populare destinații din străinătate au fost: 129 de euro pentru destinația Londra, 150 de euro spre Madrid, iar prețurile biletelor pentru Paris și Barcelona au oscilat între 170 și 180 euro. Cel mai scump bilet de avion cumpărat prin intermediul Vola.ro a fost un bilet pe ruta București-Calgary (Canada), pentru care o persoană a plătit peste 4.400 de euro, cu doar trei zile înainte de data plecării.

În general, turiștii români și-au rezervat vacanța cu aproximativ o lună și jumătate înainte, în cazul sejururilor, și cu două luni și jumătate înainte, în cazul city break-urilor.

Având în vedere perioadele în care românii au rezervat biletele în anul 2016, cele mai multe bilete de avion au fost achiziționate în luna septembrie, iar în luna ianuarie au fost înregistrate cele mai puține cereri.

Sursa: Mediafax, foto Shutterstock

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top