Connect with us
arbore

Știri

Povestea copacului-minune. De ce este minunat un arbore vechi de 144 de ani

Exista pe lumea asta un arbore care creste intr-un an cat altii in zece! Florile acestuia se aseamana cu florile salcamului, iar acestea se intind pe mii de metri patrati, ca in basme!

Crengile copacului sunt in asa mare expansiune incat gradinarii care il ingrijesc trebuie sa il sustina din toate partile. Despre vechimea copacului se spune ca ar fi de 144 de ani.

Numele acestui arbore este Glicina sau Wisteria, si are si acesta legenda lui: in urma cu foarte mult timp o fata tanara se rugase zeilor sa ii arate dragostea adevarata. Zeii i-au raspuns: sa urce pe munte ca sa astepte un barbat in alb. Barbatul nu a mai aparut insa pe munte si fata a plecat trista si dezamagita, dar pe drum a intalnit un baiat cu care s-a casatorit.

Din nefericire, familia fetei nu accepta relatia pentru ca acesta era sarac. Neacceptand ca relatia lor poate fi umbrita de obstacolele familiei, cei doi s-au aruncat de pe o stanca tinandu-se de mana. Stanca era acoperita de florile roz ale copacului-minune. Legenda spune ca, Wisteria, arborele spectaculos, este intruchiparea barbatului refuzat de familia fetei, acesta a fost transformat de catre zei intr-un arbore minunat.

Acest arbore traieste in Japonia insa un copac mai mare ca acesta poate fi gasit doar in California, Statele Unite, din aceeasi familie de plante. Cel din California este ceva mai tanar, avand 119 ani, spre deosebire de cel din Japonia care are venerabila varsta de 144 de ani.

 

Continue Reading
You may also like...

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top